Arvostelu

Liima ei ole kuitenkaan tarpeeksi vahvaa pitämään koko tarinaa kasassa.

Elokuva kertoo kahden "kaveruksen" tarinan Las Vegasin matkasta ja sen tapahtumista. Raoul Duke (Johnny Depp) on koko elokuvan enemmän tai vähemmän aineissa viihtyvä journalisti, jonka ihmeelliseltä kantilta kuvatut, mutta samalla "totuuden" mukaiset ajatukset seuraavat katsojaa koko elokuvan ajan kuin hai laivaa. Parinaan Dukella on tohtori Gonzo (Benicio Del Toro). Kuin samasta muotista valettuja kavereita yhdistää vain kaksi asiaa - ääretön sekoilu ja huumeiden tietotaito.

"Too weird to live, and too rare to die." On varmasti paras lause kuvaamaan elokuvaa. Matka narkomaanin maailmaan hänen omasta näkökulmastaan kuvattuna toimii ja samalla ei. Pienempinä annoksina tämä toimisikin, mutta kun pyöreät kaksi tuntia kun pyöritään aineissa kameran kautta kuvattuna, niin alkaa se ketä tahansa jo tympiä. Kuitenkin vähän tarinaa selventämään saapuu Johnny Depp kertojana, mutta liima ei ole kuitenkaan tarpeeksi vahvaa pitämään koko tarinaa kasassa.

Pääosan esittäjät Johhny Depp ja Benicio Del Toro ovat oikeat miehet rooleihin. Molemmat saavat välitettyä katsojalle sen humalaakin voimakkaamman tilan ja tuovat samalla katsojalle turvallisen tunteen kertomalla tarkasti mitä milloinkin toiselle tapahtuu.

Myös sivuosan esittäjät ovat hyviä rooleissaan. Hämähäkkimies-elokuvista tuttu Tobey Maguire saa roolinsa avulla katsojan vihaamaan, mutta samalla rakastamaan päähenkilöitä. Samoin myös Christina Ricci Lucyna näyttää mitä tapahtuu kun kaikki menee päin persettä kun kerran erehtyy LSD:tä maistamaan.

Komiikka oli elokuvassa on toimivaa ja erityisesti Depp roolissaan sai katsojan ajoittain nauramaan. Terry Gilliam ohjaajana ei mitenkään hätkähdyttänyt, johtuen mahdollisesti siitä, että elokuva on alunperin ilmestynyt kirjana, eikä kaiken sekavuuden takia pystyisikään toimimaan elokuvana. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa vaatisi varmasti myös toisen katselukerran sekavuuden takia, mutta itse en yksinkertaisesti halua katsoa elokuvaa uudestaan.

nimimerkki: Osborne

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 29.05.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys

Elokuvan tiedot

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa
Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa arvosana 3,99

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998)

Alkuperäinen nimi: Fear and Loathing in Las Vegas

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
118 min
Ohjaajat:
Terry Gilliam
Käsikirjoittajat:
Alex Cox, Hunter S. Thompson, Terry Gilliam, Tod Davies, Tony Grisoni
Pääosanäyttelijät:
Benicio Del Toro, Cameron Diaz, Christina Ricci, Craig Bierko, Ellen Barkin, Johnny Depp, Michael Jeter, Tobey Maguire
Maat:
USA
Kielet:
englanti