Arvostelu

Matkaa auttamassa on takakontti täynnä erilaisia tajuntaa laajentavia ja supistavia kemikaaleja.

Epämääräinen journalisti Raoul Duke (Depp) suuntaa Las Vegasiin asianajajansa, tohtori Gonzon (Del Toro) kanssa. He aikovat osallistua moottoripyöräralliin ja huumeista kertovaan konfrenssiin. Matkaa auttamassa on takakontti täynnä erilaisia tajuntaa laajentavia ja supistavia kemikaaleja. Vegasissa sekoillaan ja kohdataan muutamia omituisia tyyppejä ja samalla tutkitaan elämän syvempää merkitystä.

Python-animaattori Terry Gilliamin ohjaamana Hunter S. Thompsonin kirjasta tulee sekopäisen ja epätoivon runnoman sukupolven testamentti. Armoton tilitys hippiajan loppumisesta ja kaiken hyvän muuttumisesta huonoksi ja suvaitsemattomaksi. Kauniin runollinen ja absurdi kuvaus aallon murtumisesta ja sen jättämistä jäljistä ihmisissä ja maailmassa.

Gilliam on saanut elokuvaansa loistavat näyttelijät ja myös hyödyntää heitä tehokkaasti. Johnny Depp itse kirjailija-Thompsonina on uskomattoman vahvassa vedossa ja ottikin roolinsa vakavasti asumalla Thompsonin talossa aika pitkän ajan. Ja tekeehän Thompson itsekin cameo-esiintymisen hyvin taidokkaasti alleviivatulla tavalla. Benicio Del Toro sekoilevana tohtori Gonzona repii nauruhermoja lukemattomia kertoja, vaikka on vaikea sanoa, kumpi antisankareista on enemmän sekaisin. Sivurooleissa vilahtaa melkoinen joukko hyviä näyttelijöitä, joista ehkä pirullisin on Gary Buseyn karskisti esittämä yksinäinen poliisi.

Visuaalisesti Fear and Loathing in Las Vegas on kaunis elokuva. Kirkkaat neonvalot, Deppin hassut silmälasit, Del Toron läskinen naama ja vinoutuneet kuvakulmat luovat todellisen hallusinoivaa kerrontaa. Savua, tehosteita ja värejä käytetään armottomasti hyödyksi ja tulos on varsinaista tajunnanvirtaa. Yksittäisten kohtauksien huumorimäärä on uskomaton ja jo viiden minuutin jälkeen vatsa on kipeä naurusta.

Kokonaisuutena sekoiluelokuvien aatelia, joka sisältää myös hämmästyttävää vakavuutta.

nimimerkki: Jurpo

Pisteet: rating 100,000

Jurpo
Tähtääjä, 1371 arvostelua
Arvosteltu: 17.10.2005
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali
La La Land
La La Land arvosana 3,94
La La Land
Toy Story - Leluelämää
Toy Story - Leluelämää arvosana 3,91
Toy Story - Leluelämää

Elokuvan tiedot

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa
Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa arvosana 3,99

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998)

Alkuperäinen nimi: Fear and Loathing in Las Vegas

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
118 min
Ohjaajat:
Terry Gilliam
Käsikirjoittajat:
Alex Cox, Hunter S. Thompson, Terry Gilliam, Tod Davies, Tony Grisoni
Pääosanäyttelijät:
Benicio Del Toro, Cameron Diaz, Christina Ricci, Craig Bierko, Ellen Barkin, Johnny Depp, Michael Jeter, Tobey Maguire
Maat:
USA
Kielet:
englanti