Pistejakauma

1%

4%

4%

9%

19%

37%

18%

7%

0%

1%

Pisteytykset

rating 20,000

mauge
Tähtääjä

rating 20,000

Paycheck on ns. yhden pennin scifiä, jonka nerokkaimmat oivallukset ovat melko nolostuttavaa tavaraa. Aikamatkustusta ja tietynlaista kohtalon johdatusta on luvassa. Paperilla ehkä hyvin toiminut käsikirjoitus ei ole siirtynyt niin jouheasti valkokankaalle.

Ben Affleck sopii hyvin tällaiseen lapselliseen meininkiin. Uma Thurman sen sijaan on kuin väärän leffan kuvauksiin eksynyt. Uma ei ole tarpeeksi kiiltokuvamainen tällaisen höttöisen leffan jumalattareksi. Hän on leffassa yhtä kotonaan kuin norsu posliinikaupassa.

Sivunäyttelijöinä nähdään Aaron Eckhart ja Paul Giamatti. Eckhart on tyyliltään melko puuhun veistettyä tavaraa. Hän näyttelee usein tällaista kovapintaista hahmoa, johon liitetään samalla myös annos sympaattisuutta. Giamattin on tarkoitus olla hauska sidekick, mutta hän epäonnistuu mitä noloimmalla tavalla. Pätevän näyttelijän komedialliset kyvyt osoittautuvat tässä todella heppoisiksi.

Alkuperäisen novellin kirjoittanut Philip K. Dick tunnetaan Blade Runnerin luojana. Oma suosikkini hänen tuotannostaan on Total Recall. Hyvin samanlaisilla linjoilla jatkaa myös tämä Paycheck.

Elokuvasovituksen on ohjannut John Woo, jonka ura on todella epätasainen. Visuaalisesta silmästään joskus tunnettu Woo on nyt turvautunut halpahintaiseen räiskintään. A-tuotannon välineillä on luotu b-tuotannon leffa.

AP
Tähtääjä

rating 20,000

Apple
Käyttäjä

rating 20,000

humanity
Käyttäjä

rating 20,000

KolmasMies
Käyttäjä

rating 20,000

TheDude
Käyttäjä

rating 20,000

Elokuvan tiedot

Paycheck
Paycheck arvosana 3,00
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Dean Georgaris, Philip K. Dick
Pääosanäyttelijät:
Aaron Eckhart, Ben Affleck, Colm Feore, Paul Giamatti, Uma Thurman
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti