Pistejakauma

2%

4%

4%

7%

7%

23%

21%

20%

5%

8%

Pisteytykset

rating 50,000

OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
Käyttäjä

rating 50,000

Pahamaineinen passio, jossa keskitytään via dolorosan väkivaltaiseen aspektiin. Jim Caviezel tekee hyvän roolin Jeesuksena, jota lähes koko elokuvan ajan hakataan ja ruoskitaan vereslihalle. Jeesuksen moraalisaarnat jäävät vähemmälle, eikä Passion of the Christin väkivaltaisen pinnan alla kytevä antisemitismi ainakaan lisää elokuvan sanomallista arvoa. Tästä huolimatta Jeesuksen kärsimysnäytelmästä voi Mel Gibsonille synninpäästön pienin varauksin antaa.

Brutus
Käyttäjä

rating 50,000

Kunnon Jeesus-elokuva lihaa säästämättä. Passion of the Christ antaa äärihihhuleille ja Jeesusta patologisesti vihaaville laatuviihdettä koko rahan edestä. Muille tämä tuskin tarjoaakaan sitten yhtään mitään.

Näyttelijät on erittäin hyvin valittu ja tunnelma on kohdillaan. Autenttisuutta lisää vielä loistava lavastus ja alkuperäistapahtumien aikaisten kielten käyttö. Väkivallalla mässäily vie tästä kuitenkin kaiken huomion ja pilaa varmasti monen katselukokemuksen.

mauge
Tähtääjä

rating 50,000

Hienosti kuvitettu ja raa'asti toteutettu elokuva Jeesuksen viimeisestä matkasta. Gibson osoittaa jälleen ohjaajallisia kykyjään ja ei voi kiistää sitä, etteikö miehellä olisi rohkeutta toteuttaa visioitaan. Elokuva on kuitenkin liian yksioikoinen, jotta siitä voisi nauttia täysin siemauksin. Ei siis missään nimessä huono, mutta hieman suppea.

shinji
Käyttäjä

rating 50,000

Kaikki näyttelijät sopivat rooleihinsa täydellisesti, Caviezel tekee hyvän suorituksen Jeesuksena, miljöö on realistisesti onnistunut, plussaa tulee myös kielistä. Harmi vain, että tässä keskityttiin minun mielestä liikaa väkivaltaan - vaikka ymmärrän pointin näyttää kunnolla Jeesuksen kärsimyksistä yms, silti liika on liikaa. Passion olisi voinut olla täydellinen elokuva, jos raakuutta olisi ollut vähemmän ja takaumia enemmän. En kuitenkaan sano, että kaikki väkivaltaiset kohtaukset olisi pitänyt poistaa ja tehdä tästä tyypillisen kliseinen jenkki Jeesus - leffa. Kyse on vain määrästä, raakuutta oli niin paljon, että lopussa siihen alkoi turtua ja vähän turhaantuakin ja leffan tärkein pointti tuntui vähän unohtuvan.
Tykkään kuitenkin tunnelmasta, takaumista ja näyttelijöistä sen verran että annan 3 tähteä. (vaikka tämä ehkä kuulostaa alhaiselta tähti määrältä, on Passion silti raamattu aiheisten leffojen ehdotonta parhaimmistoa)

anna.v
Käyttäjä

rating 50,000

ArcticMonkey
Käyttäjä

rating 50,000

cilla
Käyttäjä

rating 50,000

lobodomy
Käyttäjä

rating 50,000

phella
Käyttäjä

rating 50,000

Puakki
Käyttäjä

rating 50,000

rillijulle
Tykittäjä

rating 50,000

Slipkjovi
Käyttäjä

rating 50,000

vasara88
Käyttäjä

rating 50,000

villeri
Käyttäjä

rating 50,000

Zassi
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

The Passion of the Christ
The Passion of the Christ arvosana 3,52
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
128 min
K18
Tunnetaan myös nimillä:
Kristuksen kärsimyskertomus
Ohjaajat:
Mel Gibson
Käsikirjoittajat:
Benedict Fitzgerald, Mel Gibson
Pääosanäyttelijät:
Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Bellucci
Maat:
USA
Kielet:
aramaic, latina, heprea