Pistejakauma

0%

1%

5%

6%

5%

26%

38%

15%

1%

4%

Pisteytykset

rating 80,000

G_N_G
Käyttäjä

rating 80,000

Onnistunut scifi. Oli jo valmiiksi jokseen korkeat odotukset ja ne ylittyivät melkoisesti. Missään vaiheessa en kerennyt kokemaan tylsää hetkeä. Vaikka juonikuvio olikin jokseenkin kliseinen se toimi täysin tälläisen herkän suomalaisen miehen kanssa. Tuli loppupuolella mieleen lause, sen tajuaa vasta kun sen menettää. Nauttikaa siis upeasta leffasta sekä sen upeasta visuaalisesta ilmeestä!

Pelimies
Käyttäjä

rating 80,000

Erinomainen scifistely⭐️⭐️⭐️⭐️

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

Hamassa tulevaisuudessa planeettojen välinen kuljetusalus siirtää yhdyskuntaa kohti uutta sivilisaatiota kaukana tuolla jossain. Avaruudellinen meteoriparvi onnistuu kuitenkin vaurioittamaan ennakkoon tuohoutumatonta alusta sen verran, että yksi matkustaja herääkin yllättäen tietokoneen virheen takia, vain huomatakseen että on verännyt vuosikymmeniä liian aikaisin ja on tuomittu viettämään loppuelämänsä yksin aluksella, jossa muut ovat horroksessa.

Reilun vuoden kamppailun jälkeen hän kuitenkin päätyy herättämään itselleen seuraa, valitsemalla naisen, johon on jo entuudestaan tutustunut lukemalla tästä kaiken mahdollisen informaation aluksen tietopankista. Hän tavallaan siis tuomitsee toisen kuolemaan kanssaan.

Tähän asti elokuva oli todella onnistunut. Se onnistui herättämään niin syytoksiä kuin sympatiaa elokuvamme päähenkilöä (Chris Pratt) kohtaan ja toisaalta sääliä ja raivoa naishenkilöön (Jennifer Lawrence) liittyen. Passengersissa on toimivasti huumoria käyttäen saatu luotua tunnelmaa siitä, kuinka mielialat vaihtelevat laidasta laitaan. Toisaalta maailma on avoin: on vain yksi (tai kaksi) ja saa tehdä käytännössä mitä haluaa. Toisaalta elämä on tylsää ja tarkoitus häviää, kun ei ole yhteisöä ympärillä.

Loppua kohden alus alkaa kuitenkin osoittaa muitakin vaurion merkkejä kuin vain viallinen unikapseli, josta päähenkilömme ennenainakisesti heräsi. Niinpä alkaakin klassinen sankarielokuva, joka vetää hieman lokaan muuten niin mestarillisesti alkanutta ensimmäistä puoliskoa elokuvasta. Kliseinen loppuosa, jonka päättymistavan naapurin koirakin melkein pystyi arvaamaan. Pienenä plussana kuitenkin viimeinen kohtaus, jossa muu matkustajajoukko saa herätä ihmettelemään puutarhaa keskellä aluksen aulaa (mistä ne kanat tulivat?).

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 80,000

Jarno Väistö
Ylläpitäjä

rating 80,000

Juuna5
Käyttäjä

rating 80,000

kisa
Käyttäjä

rating 80,000

Nexus
Käyttäjä

rating 80,000

TheJim
Käyttäjä

rating 80,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 80,000

Vosfufuteen
Käyttäjä

rating 80,000

WillKino
Käyttäjä

rating 80,000

WreckMe666
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Passengers
Passengers arvosana 3,25
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2016
Ohjaajat:
Morten Tyldum
Käsikirjoittajat:
Jon Spaihts
Pääosanäyttelijät:
Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Laurence Fishburne, Michael Sheen
Maat:
USA
Kielet:
englanti