Arvostelu

Juoni on kyllä ihan mielenkiintoinen, mutta siitä ei saada juuri mitään irti.

Kaksi aiempaa Apinoiden planeettaa todettiin sen verran menestyneiksi, että päätettiin jatkaa tarinaa. Kolmas osa onkin sitten Apinoiden planeetan jatko-osista huonompaa osastoa. Tämän leffan kanssa tekijöillä ei ilmeisestikään ollut pahemmin ideoitta.

Maapallolle saapuu avaruussukkula, jonka sisällä on kolme simpanssia. Ja nämä eivät ole tavallisia simpansseja. He saapuvat tulevaisuudesta, jolloin apinat hallitsevat Maapalloa. Yksi simpansseista kuolee tapaturmaisesti, mutta kaksi muuta simpanssia Zira (Hunter) ja Cornelius (McDowall) kiinnostavat tutkijoitta. Etenkin Lewis Dixon (Dillman) ja Stephanie `Stevie` Branton (Trundy) ovat kiinnostuneitta. He myös yrittävät suojella simpansseja. Tosin Valkoisen talon tiedepomo tohtori Hasslein (Braeden) on hyvin epäluuloinen uusia tulokkaitta kohtaan.

Juoni on kyllä ihan mielenkiintoinen, mutta siitä ei saada juuri mitään irti. Elokuva osoittautuu melko tylsäksi. Tätä ei voi suositella jännärien tai actionin ystäville. Puolet elokuvasta vain hämmästellään simpansseja ja simpanssit kertovat tulevaisuudesta. Heitä myös kuljetellaan ympäri kaupunkia. Vasta loppupuolella alkaa tapahtumaan jotakin, mutta siinäkään ei pahemmin saada edes jännitystä kunnolla aikaiseksi.

Myös elokuvan logiikassa on kaikenlaista häikkää. Muun muassa simpanssit tulevat jo ykkösosassa tutuksi tulleen Taylorin aluksella. Ykkösosan nähneet varmaan muistavat, että se tipahti mereen. Joten kysymys on, että miten ihmeessä apinat nostivat aluksen merestä, kun ei näyttänyt heillä kovin kummoista teknologiaa olevan. Myös Otto Hassleinin käytös on tiedemiehelle melko epärationaalista. Ainakin minusta miehen teoriat tuntuivat hieman kaukaa haetuilta.

Mutta näyttelijät sentään pelastavat paljon. Roddy McDowall ja Kim Hunter ovat hyviä Corneliuksen ja Ziran rooleissa. Eikä muissakaan näyttelijöissä ole pahaa sanottavaa. Nähdään tässä myös Sal Mineo (Nuori kapinallinen) tohtori Milon roolissa.

Pisteet: rating 40,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 03.07.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,68
Kyttäyskeikka
RoboCop
RoboCop arvosana 4,10
RoboCop
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,70
Batman ja Pakkasherra
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Pako apinoiden planeetalta
Pako apinoiden planeetalta arvosana 2,65

Pako apinoiden planeetalta (1971)

Alkuperäinen nimi: Escape from the Planet of the Apes

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1971
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Don Taylor
Käsikirjoittajat:
Paul Dehn
Pääosanäyttelijät:
Bradford Dillman, Eric Braeden, Kim Hunter, Natalie Trundy, Roddy McDowall, William Windom
Maat:
USA
Kielet:
englanti