Arvostelu

Hyvät lähtökohta-ainekset ja taalat on pilattu tekemällä teinikauhuleffa.

Ensinnäkin, miksi ihmeessä leffan suomenkieliseksi nimeksi on annettu Pahuuden kartano? Alkuperäinen nimi on The House on Haunted Hill eli talo kirotulla kukkulalla. Toiseksi, parasta antia leffassa ovat efektit ja kuvauksella leikittely.

Elokuva alkaa hyvin: Eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä, jolloin Kalifornian osavaltiossa kukkulan laella sijaitsevassa valtassa laitoksessa silvotaan vankia, nöyryytetyt ja sadistiset vangit karkaavat kopeistaan ja kiduttavat henkilökunnan hengiltä. Talo hyljätään pian sen jälkeen vuosikymmeniksi, kunnes miljonääri Stephen Pricen(Rush) vaimo Evelyn(Janssen) päättää pitää syntymäpäiväpippalonsa siellä. Jokin menee pieleen: Kutsuttujen henkilöiden sijasta taloon saapuu aivan tuntematon joukko ihmisiä viettämään pippaloita. Tähän asti juoni on hyvä. Yhtäkkiä, yllätys yllätys, he jäävät taloon loukkuun. Siivoojat tulevat vasta aamulla ja yön yli on selviydyttävä hengissä tässä kirotussa hourulassa.

Tässä kohtaa tapahtumia alkavat epäloogisuudet, hölmöydet ja päähenkilöiden irrationaalinen käyttäytyminen. Tämä on tarkoitettu puhtaasti kaupalliseksi elokuvaksi ja siinä se onnistuu. Hyvät lähtökohta-ainekset ja taalat on pilattu tekemällä tällainen teinikauhuleffa. Tällainen oikein itkettää minunlaistani hyvien kauhuleffojen ystävää.

nimimerkki: Galeazzo

Pisteet: rating 50,000

Galeazzo
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 24.04.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai

Elokuvan tiedot

Pahuuden kartano
Pahuuden kartano arvosana 2,97

Pahuuden kartano (1999)

Alkuperäinen nimi: House on Haunted Hill

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
William Malone
Pääosanäyttelijät:
Famke Janssen, Geoffrey Rush, Jeffrey Combs, Peter Gallagher, Taye Diggs
Maat:
USA
Kielet:
englanti