Arvostelu

Erittäin hauska farssi, jossa saa todella nauraa muutamassa kohtauksessa rakkonsa ruvelle.

Kuten Blake Edwars on Vaaleanpunainen pantteri -elokuvillaan todistanut, on hän komedian, slapstickin ja farssin yksi parhaimpia ohjaajia. Hrundi V. Bakshi (loistava Sellers) on intialainen näyttelijä, joka erään elokuvan kuvauspaikan tuhottuaan saa vahingossa kutsun eräisiin juhliin jossa elokuva-alan kerma on paikalla.

Elokuvassa ei varsinaisesti ole edes juonta. Sellers koheltaa ja tuhoaa juhlissa kaiken mahdollisen. Minkään näköistä juonen kulkua elokuvassa ei ole. Mutta vaikka elokuvasta puuttuu juoni, on Edwards kirjoittanut Frank ja Tom Waldmanin kanssa erittäin hauskan farssin, jossa saa todella nauraa muutamassa kohtauksessa rakkonsa ruvelle. Vessat hajoavat, tarjoilijat humaltuvat ja on lopussa laitettu vaahtobileetkin pystyyn, kenenkäs muun kuin Sellersin ansiosta. Elokuvallisesti köyhä mutta silkkana naurattajana klassikko. Ei yllä vaaleanpunaisten panttereiden tasolle, mutta silti katsomisen arvoinen kohellus. Kyllä Peter Sellersissä vaan oli sitä jotakin, joka nykyhauskuuttajilta puuttuu.

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 60,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Kaasua, komisario Palmu!
Kaasua, komisario Palmu! arvosana 4,12
Kaasua, komisario Palmu!
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Pahuksenmoiset pirskeet
Pahuksenmoiset pirskeet arvosana 3,77

Pahuksenmoiset pirskeet (1968)

Alkuperäinen nimi: The Party

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1968
Pituus:
99 min
Ohjaajat:
Blake Edwards
Pääosanäyttelijät:
Claudine Longet, Denny Miller, Fay McKenzie, Gavin MacLeod, J. Edward McKinley, Marge Champion, Peter Sellers, Sharron Kimberly
Maat:
USA