Arvostelu

Vain viihdettä, ja todella hyvää sellaista onkin.

Pahat pojat oli vuoden 2003 suurin hittileffa, niin kuin kaikki varmasti hyvin tietävät. Leffaa mainostettiin paljon, ja ihmiset suorastaan ryntäsivät teatterehin. Joitakin kova mainostaminen ja leffan aihekin saattoivat kuitenkin ärsyttää.

No, onko Pahat pojat sitten hyvä leffa? On pakko sanoa, että on se, ja vielä todella hyvä onkin. Pahat pojat kuuluu Helmiä ja sikoja -leffan sekä Nousukauden ohessa viime vuoden kotimaiseen parhaimmistoon.

Mikä sitten tekee Pahoista pojista hyvän? Ensinnäkin se, että Aleksi Mäkelä on taitava ohjaaja, joka on tuonut Suomeen sopivasti amerikkalaisen elokuvan tyyliä, kuitenkaan unohtamatta perisuomalaista otetta. Mäkelä on unohtanut turhat syvällisyydet ja keskittynyt vain katsojan viihdyttämiseen. Toiseksi täytyy todeta, että leffan käsikirjoitus on hyvä. Se on sopivasti viihdyttävä ja samalla koskettava. Ja elokuva on hauska, en muista koska olisin nauranut niin paljon kuin silloin, kun katsoin tämän yhdessä kavereiden kanssa leffassa.

Leffan näyttelijätkin ovat hyviä, erityiskiitoksen ansaitsevat Vesa-Matti Loiri (Missä Jussi-patsas?) ja Jasper Pääkkönen. Kamerankäyttö on tehokasta, samoin kuin leikkaukset ja leffan biisit vetävät mukaansa. Suomalaisia maisemia on myös mukava katsella. Tekninenkin ja visuaalinenkin puoli on siis kunnossa.

Elokuva ei todellakaan ole suunnattu tosikoille. Ja mitään syvempää ajatusta on turha hakea. Pahat pojat on vain viihdettä, ja todella hyvää sellaista onkin. Menee suomalaisten leffojen Top-10:een!

nimimerkki: Jake #23

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 26.07.2004
Katsottu: DVD

rating 70,000
rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,05
Kunnian polut
Hotelli Ruanda
Hotelli Ruanda arvosana 3,93
Hotelli Ruanda
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot

Elokuvan tiedot

Pahat pojat
Pahat pojat arvosana 3,46
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittajat:
Pekka Lehtosaari
Pääosanäyttelijät:
Jasper Pääkkönen, Lauri Nurkse, Niko Saarela, Peter Franzén, Vesa-Matti Loiri
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi