Arvostelu

Kiinnostava ja hyvin tehty elokuva.

En ikinä ole ollut Suomielokuvien ystävä ja yleensä kartan niitä kuin ruttoa. Mutta miksi? No nehän on tylsiä, ei mitään järkeä, kännäystä, kiroilua ja jotenkin metsään liittyviä, typeriä dialogeja ja huonoa näyttelemistä. Ja ne ovat jäävuorenhuippu, kun on kyse Suomielokuvista. Mutta jotenkin satuin saamaan uusimman suomihitin, Pahat Pojat, hyllylle. Elokuva on ollut yksi katsotuimpia elokuvia Suomessa, joten pakkohan oli katsoa. Ja tällä kertaa yllätyin toden teolla. Pahat Pojat oli kiinnostava ja hyvin tehty elokuva.

Takkusen perheellä ei mene hyvin. Äiti on kuollut ja isä on skitsofreniaa sairastava hullu mies mielisairaalassa. Hän on opettanut lapsiaan väkivallalla ja Raamatulla, kun he ovat olleet lapsia ja vielä aikuisena. Veljekset, Otto, Matti, Ilkka ja Eero, ovat isänsä kasvatuksesta karttaneet väkivaltaa ja kiroilua. Nyt kun heille ole rahaa he päätyvät ryöstelemään, rahakoneita, bensa-automaatteja, saadakseen rahaa ja samalla he toivovat normaalia elämää.

Elokuva on positiivinen yllätys. Näyttelijät suoriutuvat hyvin, erityisesti Vesa-Matti Loiri. Vielä nautittavamman elokuvasta teki se, että Pahat Pojat perustuu tositapahtumiin, Euran Daltoneihin eli Koistisiin. Vaikka elokuva liioitteleekin joissain määrin ja samalla tekee rikollista sympaattisia henkilöitä. Mutta väliäkös tuolla.

Pahat Pojat on yllätti minut toden teolla ja muutti ennakkoluulojani suomalaisiin elokuviin (tosin ei paljon), vaikka elokuvaa voisi verrata enemmän jenkkileffoihin kuin suomalaisiin. Mutta kuitenkin Pahat Pojat on suomalainen yllättäjä, joka piti mielenkiintoni loppuun asti. Ja se on ihme, yleensä suomalaisen leffan katselu loppuu alta aikayksikön.

nimimerkki: Filmer

Pisteet: rating 70,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 03.08.2003
Katsottu: DVD

rating 70,000
rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,39
Vihreä maili
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita

Elokuvan tiedot

Pahat pojat
Pahat pojat arvosana 3,46
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittajat:
Pekka Lehtosaari
Pääosanäyttelijät:
Jasper Pääkkönen, Lauri Nurkse, Niko Saarela, Peter Franzén, Vesa-Matti Loiri
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi