Arvostelu

Ainoastaan tähtilippu puuttuu.

No tulihan tämäkin sitten katottua. Ensinnäkään en odotannut elokuvalta, joka sai täällä Suomessa yli 600 000 kävijää elokuvissa, juuri mitään. Eikä se myös paljon antanut. Elikkä tätä voisi hyvin kutsua "paljon melua tyhjästä" elokuvaksi.

Elokuvahan kertoo niistä surullisen kuuluisista "daltonin veljeksistä", joilla on isänä mitä lie skitsofreenia sairastava "jokke-pappa" (Vesa-Matti Loiri). Sitten kun ollaan oltu niin köyhiä ja huomataan että varastamallahan sitä rahaa saa ihan rutosti, niin alkaa ns. varasteluketju. Ja onpa siihen saatu sekaan ängettyä hieman sitä romantiikkaa.

Enpä ole vähään aikaan nähnyt yhtä turhanpäivästä leffaa: aluksi puistatti hieman musiikkivideomainen (mutta vain alussa oleva) kuvaustapa mutta luojan kiitos se vähän rauhoittui loppua kohden. Romantiikkakohtaukset eivät häviä pökkelymäisyydessään paljoa Star Wars kakkosen vastaaville. Ja nimen omaan Jasper Pääkkösen roolisuoritus näissä romanttisissa kohtauksissa ontuu pahasti. Muut hoitavat hommansa kyllä kohtuudella kotiin (paitsi erinomainen Vesa-Matti Loiri johon palaan myöhemmin). Eikä oikeastaan kehenkään hahmoon voinut samaistua eikä ainakaan pelätä heidän kohtalonsa puolesta. Aidosti hauskoja kohtia oli vain muutama ja se "kamala" koirantappo kohtauskin oli hyvin lässy. Elikkä taas "paljon melua tyhjästä". Ja tässä elokuvassa tulee miettineeksi sitäkin mitä niille äänimiksaajille maksetaan, kun joko ääntä ei kuulu tai siitä ei saa erkkikään selvää. Onneksi tekstitys löytyi levyltä koska sitä tarvitsi monessa kohtaa.

Ja nyt niihin hyviin puoliin: Vesa-Matti Loiri näytti että kyllä täällä Suomessakin osataan näytellä melkein jopa Oscarin arvoisesti. Ja olipa muuten elokuvaan saatu oikeasti hieno rähjähdys joita näkee suomifilmeissä niin aniharvoin (nyyh!).

En tiedä miten meitä suomalaisia "juntteja" on huijattu katsomaan tätä "suomipoikapa matkii amerikanpoikaa" niin että ainoastaan tähtilippu puuttuu. Mutta onpa hyvä että edes suomalainen leffa menestyy kotimaassaan.

nimimerkki: P21

Pisteet: rating 30,000


Vieras Arvosteltu: 26.07.2003
Katsottu: DVD

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Harakiri
Harakiri arvosana 4,38
Harakiri
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,04
Kunnian polut

Elokuvan tiedot

Pahat pojat
Pahat pojat arvosana 3,46
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittajat:
Pekka Lehtosaari
Pääosanäyttelijät:
Jasper Pääkkönen, Lauri Nurkse, Niko Saarela, Peter Franzén, Vesa-Matti Loiri
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi