Pistejakauma

8%

5%

8%

28%

20%

20%

8%

3%

0%

3%

Pisteytykset

rating 70,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 70,000

Antti Jokisen ghettoleffa Pahan kukat on otteessaan pitävä, hyvin näytelty, upeasti kuvattu ja hyvän soundtrackin omaava leffa. Message-osaston ratkaisut tässä vähän enemmän mietitytti, tämä herätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia mihinkään ongelmiin mitä nuorten syrjäytymiseen liittyy. Mutta kysymyksiäkään ei voi suoranaisesti syrjäytymisen ongelmiin esittää tämän leffan hahmojen pohjalta, koska esimerkiksi Junon hahmoon olisin halunnut kuulla vähän lisää taustatarinaa.

Kuva tässä on todella tarkka, ja valaistukset (ja useat luonnonvalossa kuvatut kohtaukset) näyttävät upeilta. Tähän liitettynä vielä Jokisen historia musavideo-ohjaajana ja tiukka sekoitus nykypäivän kovinta suomiräppiä ja-punkkia ovat yhdessä audiovisuaalista karkkia. Kuvauslokaatioita oli kiva bongailla, mutta ohjaajan tietoinen ratkaisu olla sijoittamatta tätä mihinkään tiettyyn Helsingin lähiöön ampuu itseään välillä siinä mielessä jalkaan, että se kuvaa kuitenkin selkeästi tunnettuja lähiöiden maamerkkejä kuten Malmin poliisitaloa tai Herttoniemen ja Kontulan metroasemia. Ymmärsin kuitenkin leffasta, että sen olisi tarkoitus sijoittua yhteen lähiöön? Myös tietyt pikkuratkaisut vähän häiritsivät. Mun mielestä leffan päähahmo, teinipunkkarin huone oli jotenkin kaikilla punk-julisteillaan vähän ehkä "överisti" sisustettu, mutta pikkujuttu ehkä tuommoinen.

Näyttelijät tässä olivat hyvin luontevia ja suomiräppärit toivat tähän tiettyä autenttisuutta aidon lähiötaustansa vuoksi. Ehkä jotain sellaista mitä teatterikorkeasta ei olisi samalla lailla löytynyt.

Pahan kukat on message-osastoltaan jos ei ontto, niin ehkä hivenen löysä, mutta se kuitenkin pyöri päässä vielä seuraavana päivänä. Eli se ei voi olla huono merkki. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ja näyttelijäsuorituksiltaan sitä voisi sanoa jopa erinomaiseksi.

(Elokuvateatterissa - Rakkautta & Anarkiaa)

Larno
Käyttäjä

rating 70,000

Olisi ollut potentiaalia räväyttää vielä enemmän, mutta ei missään nimessä pettymys. MG yllättävä kyllä loistaa roolissaan.

QT
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Pahan kukat
Pahan kukat arvosana 2,34
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
105 min
Ohjaajat:
Antti Jokinen
Käsikirjoittajat:
Antti Jokinen
Pääosanäyttelijät:
Alma Pöysti, Diana Tenkorang, Eero Aho, Juno, Krista Kosonen, Mikael Gabriel, Tommi Korpela, Viljami Nojonen
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi