Pistejakauma

1%

2%

1%

7%

7%

22%

16%

29%

10%

6%

Pisteytykset

rating 60,000

-janskyy-
Käyttäjä

rating 60,000

ihana fantasia satu (::: <3 muistoja muistoja

Ludil
Käyttäjä

rating 60,000

Nykyfantasiaelokuvia nähneenä kahdeksankymmentälukuinen ”Päättymätön tarina” ilahdutti jossain määrin omintakeisuudellaan, kauniin rujosti vanhentuneilla tehosteillaan ja efekteillään, joissa on parhaimmillaan kiehtova tunnelma. Tarina lukijasta ja kirjasta joka elää tietoisesti lukijansa kautta (?), on myös tykättävä. Elokuva on periaatteessa lapsen logiikalla etenevä tallusteluleffa, jossa matkustellaan paikasta A paikkaan B ja sieltä C jne. ja lopussa filmin sanoma käärii elokuvan kivaan pakettiin. Juonenkulku on originellia ja Fantaasian asukkaat veikeän persoonallisen näköisiä – voi kun leffalla olisi vielä sielukkuutta, jonka puutteesta monikin sinänsä ihan kelpo fantasiaelokuva helposti kärsii.

Kaikesta hyvästä huolimatta ”Päättymätön tarina” tuntuu ontolta vaikka sillä on hieno sanoma ja sen mielikuvitukselliset fantasiaolennot tihkuvat sadunomaisuutta. Olisin kaivannut hivenen kömpelöön mutta oivaan kokonaisuuteen ehkä jonkinlaista syvyyttä, jolla leffa olisi ollut kaikin puolin ikimuistoinen, mutta on tällä hetkensä. Esimerkiksi alkusysäys Fantaasian peikkometsässä. Kohtaus käynnistyy jotenkin ihmeellisesti, mutta pienen totuttelun jälkeen miljöö maistuu silkalta taialta. Etanaratsastajan, peikon ja kivijätin rupattelua säestää erikoinen, pahaenteinen tunnelma, joka on mieleenjäävän tunnelmallinen, siitä kiitos visuaaliselle taidokkuudelle ja jännille musiikeille. Toinen mieleiseni kohtaus on sankaripojun ja sfinksien kohtaaminen, jota höperö tieteilijätonttu kauhistelee observatoriossaan→ samaa sanottavaa tästäkin: hienoa, mielikuvituksellista ja jännittävää tunnelmaa.

Näiden yllämainittujen tunnelmaa jos olisi saanut kaikkiin kohtauksiin, avot. Lisäksi olisin pitänyt elokuvasta enemmän jos etanaratsastaja, peikko ja kivijätti olisivat olleet sen päähenkilöt (miettikää miten jäljittelemätön trio!). Lapsinäyttelijät menettelevät mutta tosiaan, pienellä viilauksella ja joillakin potentiaalisimmilla vaihdoksilla ”Päättymätön tarina” olisi helposti neljän tähden klassikkokamaa.

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 60,000

Kelpo fantasiaelokuva,juoni oli kohtalaisen hyvä.Elokuvan roolisuoritukset olivat ihan ok,mutta ei kuitenkaan kovin hyviäkään.Erikoisefektit olivat hyviä ja toimivia,mutta silti kuitenkin ajan hammasta olivat aika pahasti purreet.Kokonaisuudessaan Neverending Story on cheezymäinen ja viihdyttävä fantasiaelokuva,joka voittaa tämän elokuvan jatko-osat mennen tullen.

Uytp7
Tähtääjä

rating 60,000

Ihan kiva nyt nähtynä, muksuna varmasti olisi iskenyt kuin miljoona volttia. Kehystarina on sinänsä mielenkiintoinen, vaikka aluksi se tuntuikin hivenen päälleliimatulta. Jossain määrin vanhentuneet tehosteet näyttävät riittävän sadullisilta edelleen ja ovathan maailman asukitkin ihanan persoonallisia tapauksia.

Suurin moite minulla on, miten hetkittäin kiire tuntui olevan liiankin kova ja aivan kaiken logiikka ei myöskään auennut ensikatsomalta. Mainio satu muttei sen enempää, aikuisena en enää osaa eläytyä yhtä täysillä mielikuvitusmaailmoihin. Tunnusbiisi kuitenkin oli todella maukas ralli, eiköhän se topkymppiin mene noiden saralla.

AaPursi
Käyttäjä

rating 60,000

allu99
Käyttäjä

rating 60,000

apc 53
Tykittäjä

rating 60,000

APursiainen
Käyttäjä

rating 60,000

astralic
Käyttäjä

rating 60,000

D-McH
Käyttäjä

rating 60,000

henna183
Käyttäjä

rating 60,000

Herra1998A
Käyttäjä

rating 60,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 60,000

Luffy
Käyttäjä

rating 60,000

nettikayttaja
Käyttäjä

rating 60,000

Rue Morgue
Käyttäjä

rating 60,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 60,000

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 60,000

Turbulenz
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Päättymätön tarina
Päättymätön tarina arvosana 3,87

Päättymätön tarina (1984)

Alkuperäinen nimi: Die unendliche Geschichte

Genret:
Fantasia
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
91 min
Tunnetaan myös nimillä:
The NeverEnding Story
Ohjaajat:
Wolfgang Petersen
Käsikirjoittajat:
Herman Weigel, Michael Ende, Wolfgang Petersen
Pääosanäyttelijät:
Alan Oppenheimer, Barret Oliver, Noah Hathaway, Tami Stronach
Maat:
Länsi-Saksa, USA
Kielet:
englanti