Arvostelu

Kidman osoittaa jälleen olevansa taitava näyttelijä! Jude Law on ehkäpä jopa uransa parhaassa roolissa.

Cold Mountain on vuoristokaupunki Pohjois-Carolinassa (elokuva kuvattiin Romaniassa). Elokuva alkaa, kun kaupunkiin pastori-isänsä (Donald Sutherland) kanssa muuttava Ada (Kidman) ihastuu vähäpuheiseen, mutta komeaan nuorukaiseen Inmaniin (Law). Sota vie sulhon rintamalle taistelemaan, kuten kaikki muutkin kaupungin terveessä ja nuoressa iässä olevat miehet. Miesten täyttäessä velvollisuuksiaan rintamalla on naisten selviydyttävä kotitiloillaan sodasta sivuun jättäytyneiden "kodinturvajoukkojen" ikeessä.

Inamanin rakkauden kaipuu on kuitenkin kova, ja se siivittää haavoittuneen Inmanin kulkua karkurina kohti kotia. Ada on kovilla tilansa kanssa, kunnes hänen naapurinsa lähettää hänen luokseen reippaan ja tarmokkaan Rudyn (Zellweger) avuksi. Adasta ja Rudystä tulee ystävykset, jotka hoitavat tilaa yhdessä. Elokuvassa seurataan Inmanin matkaa takaisin Cold Mountainiin rakkaimpansa luokse, sekä Adan ja Rubyn elämää farmilla.

Näyttelijät hoitavat hommansa kotiin hyvin, mutta Renee Zellweger on tämän elokuvan sielu! Hän on koko ajan lihaa ja verta! Hänen ja Nicolen kemiat toimivat täydellisesti. Kidman osoittaa jälleen olevansa taitava näyttelijä! Jude Law on ehkäpä jopa uransa parhaassa roolissa, hiljaisena Inmanina.

Elokuvan sivuroolien näyttelijät ovat kaikki erittäin vahvoja suorituksia! Niistä vastaavat mm. Natalie Portman Brendan Gleeson, Philp Seymour-Hoffman, Donald Sutherland, Giovanni Ribisi, Kathy Baker ja Ray Winstone.

Elokuvan ohjauksesta vastaa Englantilaisesta potilaasta Oskun napannut Anthony Minghella, joka ohjaa hyvin. Elokuvan maisemat ovat upeaa katseltavaa, johon taidokas kuvaus ja leikkaus myös vaikuttavat! Gabriel Yaredin musikki on kaunista kuunneltavaa ja johdattelee katsojaa elokuvan tunnelmaan...

Elokuvassa on pituutta ehkä hieman liikaa. Välistä olisi vähäsen jotain voinut napsia pois ja lopusta myöskin, mutta ei paljoa. Mutta elokuva jaksaa pitää minut hereillä pituudestaan riippumatta.

nimimerkki: Mara

Pisteet: rating 80,000

Mara
Käyttäjä, 28 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2005
Katsottu: DVD

Muita lähipäivinä telkusta tulevia leffoja

Kilroy sen teki
Kilroy sen teki arvosana 2,20
Kilroy sen teki
Äiti
Äiti arvosana 1,88
Äiti
Polttarittaret
Polttarittaret arvosana 2,15
Polttarittaret
Suuri puhallus
Suuri puhallus arvosana 3,17
Suuri puhallus

Elokuvan tiedot

Päämääränä Cold Mountain
Päämääränä Cold Mountain arvosana 3,39