Arvostelu

Rakkaudenkaipuu-elokuvien parempaa keskiluokkaa.

Cold Mountain on pieni metsäkylä vuoren juurella juuri Amerikan sisällissodan syntyaikoina. Kylän nuoret miehet ovat jo kuulleet huhuja sodan alkamisesta ja tietämättömiä muun maailman menosta kun ovat, odottavat sotaa kuin pikkulapsi joulupukkia aattoaamuna.

Eräänä päivänä sodan alkamisen tieto saapuukin kylään ja miehet hurraavat niin kuin kyseessä olisi suurempikin juhlapäivä. Yksi sotaan lähtevistä miehistä on Inman (Jude), joka juuri on saanut yhteuden ja kontaktin kylän kauneimpaan tyttöseen Adaan (Nicole).

Sota Inmanin osalta menee kuten sota yleensä menee; miehiä kuolee jne. Adan elämä kotona on työlästä ja rankkaa ja vaikka Inmanista ei ole kuulunut mitään vuosiin, Ada jaksaa odottaa rakastaan kotiin. Kotielämän kurjuutta maksimoivat kylän kotijoukot, joiden vallalla ei ole rajaa ja joiden päätehtävänä on valvoa rauhaa ja ottaa kiinni mahdollisia sotilaskarkureita. Lopetetaanpas juonenkerronta tuohon.

Elokuvahan oli ehdokkaana monessakin kategoriassa mm Oscar-gaalassa, josta Renée ansaitusti niiasi itselleen parhaan naissivuosapystin. Kidman oli elokuvassa samanlainen kuin monessa muussakin elokuvassa (eli ei minun makuun) ja Jude Lawkaan ei yltänyt mihinkään poikkeuksellisen erinomaiseen suoritukseen. Pienemmissä rooleissa nähtiin sen sijaan useampikin hyvä suoritus, joka teki elokuvasta kokonaisuuden, kun kenenkään suoritus ei ylittänyt kovin paljon muita.

Näitä rakkaudenkaipuu-elokuviahan löytyy markkinoilta useampikin, mutta onneksi tämä kuuluu siihen parempaan keskiluokkaan. Elokuva oli hyvin tehty, maisemat kauniit, kesto sopiva ja juoni tarpeeksi yksinkertainen uniselle lauantai-päivälle. Vuokrafilmiksi hyvä valinta, ostoakin voisi harkita sitten kun hinta heiluu kympin nurkilla.

Pisteet: rating 70,000


Vieras Arvosteltu: 02.10.2004
Katsottu: DVD

Muita lähipäivinä telkusta tulevia leffoja

Rakkaus on nopeampi Piiroisen pässiäkin
Rakkaus on nopeampi Piiroisen pässiäkin arvosana 2,33
Rakkaus on nopeampi Piiroisen pässiäkin
I Am Legend
I Am Legend arvosana 3,32
I Am Legend
Operaatio Valkyrie
Operaatio Valkyrie arvosana 3,44
Operaatio Valkyrie
Ihan yössä
Ihan yössä arvosana 2,69
Ihan yössä

Elokuvan tiedot

Päämääränä Cold Mountain
Päämääränä Cold Mountain arvosana 3,39