Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

0%

21%

7%

21%

21%

29%

Pisteytykset

rating 90,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 90,000

Onibabaa ei kannata markkinoida kauhuelokuvana - muuten idiootit odottavat siltä jatkuvaa säikyttelyä ja verenvuodatusta. Kunnon väkivallalla käynnistyvä ja totaaliseen terroriin brutaalin äkillisesti päättyvä japanilaisklassikko tarjoaa kumpaakin, mutta säästeliäästi. Suurin osa sen kestosta kuluu nerokkaasti käsikirjoitettujen ja uskottavasti näyteltyjen muutaman henkilön välistä dialogia ja elossapysymistä seuratessa, vailla merkkiäkään mistään yliluonnollisista tapahtumista.

Synkän tarinan pääkaksikko tienaa elantonsa ihmisenkorkuiseen heinikkoon eksyviä samuraimiehiä murhaamalla ja heidän varusteitaan myymällä, mutta loppujen lopuksi se ei olekaan kertomuksen keskeisin tapahtumasarja. Taisteluissa kaatuneen ja elokuvassa esiintymättömän äijän äidin, puolison sekä samoista sotahommista sanojensa mukaan hädin tuskin selvinneen lurjuksen välille muodostuu erikoinen kolmiodraamaa muistuttava juoni, joka muuttuu loppua kohden hullummaksi ja vielä hullummaksi.

Loppupuolella tapahtuva täyskäännös oivaltavasta draamasta mielipuolisuuteen on kerrassaan ihailtavan taidokasta elokuvantekoa. Korkean heinän peittämää tapahtumapaikkaa pienine majoineen ja kalastuslaitureineen käytetään nerokkaasti hyväksi, unohtamatta tietenkään surmien uhrien lepopaikkana toimivaa syvää koloa, jossa katsoja myös pääsee vierailemaan - tahtoi hän sitä tai ei. Kauhun tehokeinoja ei säästellä, eikä säästellä katsojaakaan. Demonimaskin tultua kuvioihin saa heittää yöunille hyvästit ja kuulla mielessään Hikaru Hayashin perkussiopainotteisen ja aivan älyttömän osuvan tunnusmusiikin vielä pitkään katselun jälkeenkin. Tästä elokuvasta on vaikea sanoa mitään pilaamatta ilahduttavan yllätyksellistä ja shokeeraavaa katselukokemusta, joten kehut puhukoon puolestani.

Lord Tensai
Käyttäjä

rating 90,000

ToniJJJ
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Onibaba - tappajat
Onibaba - tappajat arvosana 4,17

Onibaba - tappajat (1964)

Alkuperäinen nimi: 鬼婆

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1964
Pituus:
103 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Onibaba
Ohjaajat:
Kaneto Shindô
Käsikirjoittajat:
Kaneto Shindô
Pääosanäyttelijät:
Jitsuko Yoshimura, Jukichi Uno, Kei Sato, Nobuko Otowa, Taiji Tonoyama
Maat:
Japani
Kielet:
japani