Arvostelu

Aasialaisista toimintaleffoista pitävien pitäisi ehdottomasti nähdä tämä.

Thaimaalainen Ong-Bak kertoo tarinan pikkukylässä asuvasta Tingistä (Tony Jaa) 24 vuoden vuoden välein pidetään buddha-patsaan Ong-Bakin edessä suuri seremonia. Bangkokista kuitenkin tulee mies, joka varastaa Ong-Bakin pään ja Ting aikoo hakea sen takaisin taistelutaitojensa avulla.

Kyseessä on hieno toimintaelokuva, jossa stuntit ovat aivan uskomattomia, vaijereita ei ole meinaan käytetty ollenkaan. Tony Jaa on erittäin taidokas taistelulajimestari. Elokuvassa myös iskut näyttävät menevän oikeasti perille asti ja vajaan kahden tunnin aikana ei juurikaan pitkästy.

Aasialaisista toimintaleffoista pitävien pitäisi ehdottomasti nähdä tämä. Ting jakelee erilaisia lyöntejä ja potkuja upeissa taistelukohtauksissa, myös takaa-ajoakin löytyy. Ong-Bak esittelee periaatteessa uuden taistelulajimestarin koko kansalle, siis Tony Jaan, ja kuten jo mainitsin, on herra erittäin taitava taistelija. Tyylinään hän käyttää Muay Thaita. Näyttely sujuu herralta myös hyvin, ja muita henkilöitä ovat esimerkiksi Petchtai Wongkamlaon esittämä kaupungissa asusteleva Hum Lae.

Asian Vision-sarjassa Suomessa julkaistu Ong-Bak on loistava Toiminta/Martial Arts-leffa, joka ei jätä lajityypin faneja kylmäksi. Tällaista lisää!

nimimerkki: Dragon J

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 31.12.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,94
Blade Runner 2049

Elokuvan tiedot

Ong-Bak
Ong-Bak arvosana 4,11

Ong-Bak (2003)

Alkuperäinen nimi: องค์บาก

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
108 min
Ohjaajat:
Prachya Pinkaew
Käsikirjoittajat:
Panna Rittikrai, Prachya Pinkaew, Suphachai Sittiaumponpan
Pääosanäyttelijät:
Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, Tony Jaa
Maat:
Thaimaa
Kielet:
thai