Arvostelu

Pitää juonen kireänä, synkkänä ja piinaavana alusta loppuun.

Vuoden 2007 parhaaksi elokuvaksi valittu Menetetty maa tarjoaa katsojalle sitä mitä siltä on odotettu. Poikkeuksena muista, elokuva on omasta mielestäni hienoinen pettymys. Tottahan se on, että kirja tahtoo aina olla parempi kuin elokuva. Elokuvasta puuttuu aina paljon sisältöä verrattuna kirjaan. Mutta pienet ruikutukset sikseen!

Juonen yksinkertaisuudesta välittämättä elokuva on jollain tavalla taiteellinen ja puhutteleva (taattua Coenia). Lewelyn Moss löytää metsästysretkellään täyteen reikiä ammuttuja ihmisruumiita ja salkun täynnä rahaa. Yksi tulituksesta selvinnyt janoinen ja loukkaantunut meksikolainen huumediileri pyytää Mossilta vettä. Mossilla ei ole vettä mukana joten hän palaa myöhemmin vesikanisterin ja salkun kanssa meksikolaisen luokse. Anton Chigurh lähetetään Mossin perään rahoja hakemaan. Chigurh on kylmänviileä, armoton ja tyylitajuinen psykopaatti palkkatappaja.

No Country for Old Menissä on useita erinomaisia roolisuorituksia. Etenkin Javier Bardem joka esittää Chigurhia. Myös loistavasti esiintyvät Josh Brolin (Lewelyn Moss) ja Tommy Lee Jones (Sheriff Bell).

Elokuva pitää juonen kireänä, synkkänä ja piinaavana alusta loppuun. Elokuvan lopetuskin on omaperäinen, jokskin laimea. Mielikuvitusta on käytetty kiitettävästi ratkaisutilanteissa, ja sitähän ennen kaikkea Coenin valjekset osaavat. Myös verta ja väkivaltaa on luvassa mutta ei törkeyksiin asti.

Mietin pitkään arvosanaa elokuvalle. Viisi tähteä on hieman liikaa, neljä tähteä taas liian vähän. Yksi tähti pois laimeasta loppuratkaisusta, yksi tähti lisää taas näyttelijäsuorituksille. Päätin tehdä kompromissin... 4.5 tähteä

Pisteet: rating 90,000

Frank Lucas
Käyttäjä, 4 arvostelua
Arvosteltu: 15.07.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Vertigo - Punainen kyynel
Vertigo - Punainen kyynel arvosana 4,28
Vertigo - Punainen kyynel
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,07
The Holy Mountain
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat

Elokuvan tiedot

Menetetty maa
Menetetty maa arvosana 4,09

Menetetty maa (2007)

Alkuperäinen nimi: No Country for Old Men

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
122 min
Ohjaajat:
Ethan Coen, Joel Coen
Käsikirjoittajat:
Cormac McCarthy, Ethan Coen, Joel Coen
Pääosanäyttelijät:
Garret Dillahunt, Javier Bardem, Josh Brolin, Kelly MacDonald, Tommy Lee Jones, Woody Harrelson
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja