Arvostelu

Kässäri on surkeahko, ja perinteisten sairaalavitsien mukaan ottamista voi vain ihmetellä.

Tervetuloa tapaamaan äijää, joka vaihtaa nimeään joka otoksessa! Irwin "Fletch" Fletcher (Chase) on toimittaja, joka soluttautuu paikkaan kuin paikkaan, ja jonka nimi muuttuu ennen kuin ehdit kissaa sanoa.

Fletch tutkii paikallisella rannalla huumekulttuuria lehtipaljastusta varten, kun salaperäinen Alan Stanwyk palkkaa hänet tappamaan itsensä (huom. siis Stanwykin). Outo tarjous saa Fletchin penkomaan juttua perin pohjin, ja siitähän soppa syntyy. Välistä Fletchin on keksittävä nimiä itselleen turhan nopeaan, ja esittäytyy mm. Don Corleonena, Harry S. Trumanina ja Ted Nugentina.

Nimileikittelystä huolimatta homma jää melko vajaaksi. Kässäri on surkeahko, ja perinteisten sairaalavitsien mukaan ottamista voi vain ihmetellä. Chasen yrittäessä korjata lentokoneen ohitusletkua sarjalla kuulalaakereita tai tokaistessa pahikselle ”Go ahead, make my day”, hymy käy suupielissä, mutta muuten naurut ovat kaukana.

Kasarimusa soi ihan kivasti (säveltäjänä Beverly Hills Cop-tunnarista tunnettu Harold Faltermeyer), ja Fletch yrittää ratkoa korruptoituneen poliisin valtaa. Mukana vilahtaa myös tuolloin 29-vuotias Geena Davis. Siinäpä se hauskuus sitten onkin.

Nimeni on Fletch rakentuu puhtaasti Chevy Chasen teräville sutkautuksille, ja mikäli Chevyn huumori puree, pitää tästä leffasta. Itselleni tämä jäi pahasti puolittaiseksi hienosta yrityksestä huolimatta.

Pisteet: rating 50,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 18.05.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Lilja 4-ever
Lilja 4-ever arvosana 4,22
Lilja 4-ever
Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu

Elokuvan tiedot

Nimeni on Fletch
Nimeni on Fletch arvosana 3,38

Nimeni on Fletch (1985)

Alkuperäinen nimi: Fletch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1985
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Michael Ritchie
Käsikirjoittajat:
Andrew Bergman
Pääosanäyttelijät:
Chevy Chase, Dana Wheeler-Nicholson, Geena Davis, Joe Don Baker, M. Emmet Walsh, Tim Matheson
Maat:
USA
Kielet:
englanti