Arvostelu

Kyllähän tämä iltaviihteenä menee mutta ei muuten.

Kirjailija Joan Wilder (Kathleen Turner) ja hänen miehensä Indiana Jones-henkinen seikkailija Jack Colton (Michael Douglas) ovat tällä kertaa Afrikassa sijaitsevan jalokiven perässä. Matka on pitkä ja kiemuroita täynnä joten pariskunnalle sattuu ja tapahtuu matkan aikana kaikenlaista. Jalokiven jäljillä on myös ykkösosasta tuttu taapertaja Ralph (Danny DeVito), joka saattaa näyttää lyhyeltä mutta hänen sisunsa on jo aivan eri pituutta. Kun tämä tehokolmikko lyö viisaat päänsä yhteen niin odotettavissa ei ole mitään muuta kuin sekasortoa.

Niilin jalokivi on jatkoa vuotta aiemmin valmistuneella Vihreän timantin metsästykselle, joka oli mainiota seikkailuhömppää. Jatko-osa olikin aikamoinen pettymys, kun filmi onkin vain laimeata ykkösosan toistoa ja varasteleekin aineksia paljon paremmista seikkaluleffoista. Pääosissa ovat samat näyttelijät kuin edellisessä osassa ja he hoitavatkin työnsä varsin moitteettomasti. Joukosta erottuu selvästi kuitenkin Danny DeVito, joka onkin elokuvan valovoima. Pituutta olisi voitu karsia reilusti sillä nytten on käsillä huonohko seikkailuleffa, joka sortuu sellaisiin pikkuasioihin, jotka eivät ole elokuvan kannalta kovin hyvä asia.

Noh, kyllähän tämä iltaviihteenä menee mutta ei muuten. Danny DeVito pelastaa omalta osaltaan sen mitä pelastettavissa on, muuten elokuva onkin tylsää seikkailunvirittelyä, jossa paikat räjähtelevät ja täpäriä tilanteita riittaa mutta ei sisällöllisesti elokuva ei pääse mullistamaan katsojaa sen enempää. Pohjamutia tämä elokuva ei kuitenkaan sen kummemmin kolkuttele, mutta sinne matka ei ole kovinkaan pitkä tästä kohtaa. Elokuvalle kaksi pistettä ja Danny Devitosta puolikas piste.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 50,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 17.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys

Elokuvan tiedot

Niilin jalokivi
Niilin jalokivi arvosana 2,97

Niilin jalokivi (1985)

Alkuperäinen nimi: The Jewel of the Nile

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1985
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Lewis Teague
Käsikirjoittajat:
Lawrence Konner, Mark Rosenthal
Pääosanäyttelijät:
Danny DeVito, Kathleen Turner, Michael Douglas
Maat:
USA
Kielet:
englanti, arabia