Arvostelu

Hyvin syvällinen, tasokkaasti näytelty ja sympaattinen toimintaleffa.

Myrskyn ratsastajat nauttii nykyään kulttimaineesta. Monet surffaajat ja adrenaliinin fanit pitävät tätä edelleen heidän raamattuna. Elokuva nosti Keanu Reevesin lopulliseen tähteyteen ja Bigelow taas vahvisti asemaansa Hollywoodin näkemyksellisempänä elokuvaohjaajana.

Johnny Utah (Reeves) on entinen jalkapalloilija, jonka vääntynyt jalka pakotti lupaavan uran lopettamisen. Nyt hän on FBI:ssa, pankkiryöstöosastolla. Ensimmäinen keikka on heti paha. Jo kolme vuotta pitelemätön "ex-presidentit" -jengi on ryöstellyt pankkeja niin paljon, että koko kaupunki laitetaan ylösalaisin. Utah ja tämän kokenut kehäkettupari Pappas (Busey) lähtevät jengin perään. Merkit viittaavat surffaajiin. Utah soluttautuu surffaajaksi ja tapaakin heti Tylerin (Petty), surffaajatytsyn. Tyler esittelee sankarimme Bodhille (Swayze), aaltojen kuninkaalle, jonka kamikaze -tempaukset ovat tehneet hänestä kuuluisan. Utahin ja Bodhin välille syntyy ystävyys, joka alkaa repeillä kun Bodhi kohoaa ryöstöjen ykkösepäilyksi. Utahin toimia vaikeuttaa kusipääpomo Harp (McGinley) sekä rakastuminen Tyleriin.

Hiekkarantoja, tiukkoja märkäpukuja, huimia surffauskohtauksia ja urbaania kyttätoimintaa tarjoava leffa on kahden elokuvaneron yhteistyön tulos. Vielä näihin aikoihin naimisissa ollut parivaljakko James Cameron (tuottaja) ja Kathryn Bigelow (ohjaaja) loihtivat elokuvasta ikimuistoisen toimintapläjäyksen. Näyttelijöistä ikimuistoisin on Gary Busey Pappasin roolissa, jonka suusta pääsee leffan parhaimmat vuorosanat. Myrskyn ratsastajat sisältää myös hienon takaa-ajokohtauksen, jonka nostan parhaimpien takaa-ajojen joukkoon. Miinusta leffaan tuo ennaltaarvattavat juonenkäänteet Mutta muuten kyseessä on hyvin syvällinen, tasokkaasti näytelty ja sympaattinen toimintaleffa.

Leffa toimii kympillä vanhojen toimintaelokuvien ystäville. Leffassa ei käytetä CGI-tekniikkaa vaan aitoja stuntteja ja tilanteita. Myrskyn ratsastajat on toimintaelokuvan helmi.

nimimerkki: Arviomies

Pisteet: rating 80,000

Arviomies
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 04.04.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,02
Peli on menetetty
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Myrskyn ratsastajat
Myrskyn ratsastajat arvosana 3,83

Myrskyn ratsastajat (1991)

Alkuperäinen nimi: Point Break

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
117 min
Ohjaajat:
Kathryn Bigelow
Käsikirjoittajat:
Rick King, W. Peter Iliff
Pääosanäyttelijät:
Gary Busey, Keanu Reeves, Lori Petty, Patrick Swayze
Maat:
USA, Japani
Kielet:
englanti