Arvostelu

Eliza on pinttyneen poikamiehen ikioma Barbie, jota setä pukee ja riepottaa miten tykkää.

Mies teki patsaan ja ihastui siihen. Näin voi kiteyttää kreikkalaisen tarun, johon George Bernard Shaw'n Oscar-palkittu näytelmä (Pygmalion, palkittu v. 1938) perustuu. Luulisi tavaran huononevan, kun tämä on kolmas versio aiheesta, mutta ei. Ehkä sen tekee melodinen ja kaunis musiikki, ehkä täydellinen näyttelijäkaarti tai upea lavastus, mutta My Fair Lady -elokuvaa on vaikea inhota.

Stoori menee näin: Audrey Hepburnin esittämä Eliza Doolittle on koulimaton kukkaistyttö, jonka kieltenproffa Henry Higgins (Harrison) saa vedonlyönnin kautta kontolleen. Hänen pitäisi muokata rääväsuusta hienostolady, jotta voittaisi vetonsa. Eliza on pinttyneen poikamiehen ikioma Barbie, jota setä pukee ja riepottaa miten tykkää. Eliza ei kuitenkaan jaksa ikuisesti tätä epäkiitollista pyöritystä ja päättää näyttää klosetin sijainnin proffalleen.

Tanssinumerot on hiottu loppuun asti ja näyttelijät osaavat asiansa, olihan pääosanäyttelijöistä parilla sama rooli aiemmin jo teatterilavalla. DVD:n oheismateriaaleista löytyy näistä lisätietoja runsaasti. Tosin alkuperäisestä 1938 valmistuneesta elokuvasta ei paljoa puhuta, vaikka monet kohtaukset ovat lähes suoraan kopioituja siitä. Paljon muuta infoa antaa koko leffan pituinen kommenttiraita, joka kannattaa kuunnella läpi - vaikka ei itse filkasta välittäisikään. Siitä löytää rutkasti nippelitietoa elokuvanteosta.

Pisteet: rating 100,000

Söpö
Ylläpitäjä, 783 arvostelua
Arvosteltu: 16.09.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,31
Ilmestyskirja. Nyt
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive

Elokuvan tiedot

My Fair Lady
My Fair Lady arvosana 3,67
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1964
Pituus:
170 min
Ohjaajat:
George Cukor
Käsikirjoittajat:
Alan Jay Lerner, George Bernard Shaw
Pääosanäyttelijät:
Audrey Hepburn, Gladys Cooper, Jeremy Brett, Marni Nixon, Mona Washbourne, Rex Harrison, Stanley Holloway, Theodore Bikel, Wilfrid Hyde-White
Maat:
USA
Kielet:
englanti