Pistejakauma

1%

1%

0%

9%

8%

13%

29%

23%

6%

10%

Pisteytykset

rating 50,000

isokiho
Käyttäjä

rating 50,000

Ensimmäiseksi tähän pätkään liittyen tulee mieleen sanoa, että vaikka musiikin ja tanssin riemua oli yltäkylläisesti ja sen myötä ihan mukavasti piristi sinällään tappotylsää tiistaipäivää, en yltyisi ylistämään sitä erityisen fantastisuuden takia. Kulumattoman kaunis Audrey Hepburn laulaa ja tanssii riemukkaassa ja vanhahtavan pastellivärisessä musikaalissa ja kyllä se hereillä piti, muttei yllättänyt. On myös sanottava että Audreyn toinenpuolinen roolisuoritus, rähjäävä ja kapakkatyttömäinen kukkakauppias, herätti pienimuotoisen shokin. Minusta Audrey ahnehti vähän liikaa rooliaan ja ne ihmeen "AUUUUU"-huudot järkyttyessä aiheutti ajoittaisia myötähäpeäpistoksia. Toki toki, ehkä naisen kuuluikin ärsyttää mutta kyllä tyttö koitti kävellä "vähän liian isoilla kengillä", koska Audreyn perusimago on söpsäkkä, hieman lirkutteleva ja pieniääninen miesten tyttö, ja noin vastapäätyyn heitetty rooliluonne näytti naisen hallussa jotenkin raskaalta.

Joo, ja aika pitkäveteinen. Venytetty oikein halkeamiseen asti jyräävällä hömpänpömpällään. Tällainen saa tiettyyn rajaan asti ainakin minunlaiset ihmiset puutumaan. Jotkut tykkää ja jotkut ei.

Ei elokuva aivan nappisuoritus ollut muttei kyllä epäonnistunutkaan. Ihan jees romanttisella viulumusiikilla höystetty rakkauspätkä tanssituuletuksineen, muttei taida vaan muutenkaan tällainen tyylilaji natsata.

2½/5

Ludil
Käyttäjä

rating 50,000

Tämä on kohtalaisen ok suureen loppulässähdykseen asti jolloin tämä muuttuu kuolettavan tylsäksi.

Karseinta on My Fair Ladyn loppu. Miten Audrey Hepburn, jumalaisen kaunis ihminen, voi mukamas kuvitella (tässä leffassa ja monissa Hepburn-leffoissa) ettei kelpaa kenellekään? Ja jos joku itseriittoinen ja omahyväinen vanha äijä kelpuuttaa niin silloin ollaan onnensa kukkuloilla? Puistattavaa.

Kaksi tähteä.

Arz
Tykittäjä

rating 50,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 50,000

Jamii
Käyttäjä

rating 50,000

M16
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

My Fair Lady
My Fair Lady arvosana 3,67
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1964
Pituus:
170 min
Ohjaajat:
George Cukor
Käsikirjoittajat:
Alan Jay Lerner, George Bernard Shaw
Pääosanäyttelijät:
Audrey Hepburn, Gladys Cooper, Jeremy Brett, Marni Nixon, Mona Washbourne, Rex Harrison, Stanley Holloway, Theodore Bikel, Wilfrid Hyde-White
Maat:
USA
Kielet:
englanti