Arvostelu

Puhdasta roskaelokuvaa parhaimillaan tai huonoimillaan.

Tervetuloa Uuteen-Seelantiin kauniille Peter Jacksonin synnyinmaalle. Loma-aika on parhaimillaan, sää on kaunista ja lampaita vilisee lähes jokaisella pelolla. Unohdinko kertoa, että ihminen on joutunut ravintoketjuun, sillä lampaat ovat kyllästyneet ruohon syömiseen ja siirtynyt ihmislihaan - voi kuinka jaloa. Sukunsa suurelle farmille Uuteen-Seelantiin paalava Henry Oldfield (Nathan Meister) huomaakin asioiden muuttuneen. Hänen veljestään Angusista (Peter Feeney) on tullut laborantti ja hän on tehnyt joitain kokeita lampailla. Ja kun luontoon kerran kosketaan, niin luonto vastaa takaisin ja tekee sen tällä kerralla hyvinkin verisesti.

Musta Lammas luultavasti yksi hauskimmista elokuvien nimistä koskaan. Se sisältää sen verran aivottoman juonen, että David R. Ellisin Snake on a Plane ja Tarantinon & Rodriguezin Grindhouse pätkistä pitävien ei kannata jättää lammashyökkäystä väliin. Sillä tämä on puhdasta roskaelokuvaa parhaimillaan tai huonoimillaan. Lampaat ovat sinänsä ihan mielenkiintoinen kokeilu kauhukomedian tappajiksi, tai no onhan tomaatitkin ihmisiä lahdanneet.

Jonathan King luo lampaiden ympräille juurikin niin kliseisen tarinan kahdesta veljestä, joista toinen on tavallinen taviainen kuin toinen taas hieman jumalallista valtaa haluava kovis. Vaikka Musta Lammas enemmänkin puhasta komediaa onkin, niin mukaan mahtuu muutama rajuhko raatelukohtaus, jossa vertakaan ei säästellä. Ja jälleen Yhdysvalloissa tätä tullaan levittämään pg-13 ikäräjalla, mielenkiintoista. Veljeksiä näyttelevät Nathan Meister ja Peter Feeney eivät varmastikkaan monelle sano mitään, mutta ihan huolettomat roolit kaverukset vetää. Edelleenkin pääosassa on Lampaat, jotka ovat kyllästyneet Uhrilammas-vitseihin.

Musta Lammas on loppujen lopuksi kelvollinen roskaviihteen omaava kauhukomedia, jossa ei järki päätä paina.

nimimerkki: Jalmari

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 22.07.2007
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Musta lammas
Musta lammas arvosana 2,67

Musta lammas (2007)

Alkuperäinen nimi: Black Sheep

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
89 min
Ohjaajat:
Jonathan King
Käsikirjoittajat:
Jonathan King
Pääosanäyttelijät:
Danielle Mason, Nathan Meister, Oliver Driver, Peter Feeney, Tammy Davis, Tandi Wright
Maat:
Uusi-Seelanti
Kielet:
englanti