Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

5%

0%

25%

35%

25%

10%

Pisteytykset

rating 70,000

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Pienessä kylässä asustava, reilu ja yksinkertaisesta elämästä nauttiva mies saa yllättäen suuren perinnön, mikä laittaa median ja paikalliset talousvaikuttajat varpailleen. Siipeilijöitä riittää ja uuteen ympäristöön joutuva mies saa tosissaan koettaa valikoida niitä, jotka auliisti ovat avuksi, niistä jotka ovat vain tavoittelemassa omaa etua. Tavatessaan poikkeuksellisen mukavan naisen, hän luuleekin löytäneen edes yhden rehellisen sielun kaupungista, mutta tämäkään luulo ei lopulta ole tiedon väärti.

Niinpä lopulta koko usko ihmiskuntaan on vaakalaudalla ja mahdollisten taloudellisten tappioiden sijaan mies harmittelee ennen kaikkea muiden toimintaa tällaisessa tilanteessa. Gary Cooper on mainio maanläheisenä, pinnallisesti ehkä vähän hölmönä, mutta pohjimmiltaan jämptinä maalaisena, joka päätyykin antamaan opetusta suurkaupungin haille. Raha ei aina ratkaise, vaan päinvastoin se saa ihmiset unohtamaan elämän tärkeimmät peruspiirteet aina muiden kunnioituksesta lähtien.

Mr. Deeds tulee kaupunkiin on kokonaisuudessaan ihan kelpo tekele, joka sisältää mukavasti pientä moraalista pohdintaa. Melkoinen ikä ei juurikaan näy lopputuloksessa, mitä nyt ehkä hahmojen ylireagoinnit välillä kertovat siitä, että ollaan 50-luvun toisella puolella. Ideaa ja ajatusta on, mutta ehkä kaipaisi pientä päivitystä moderniin yhteiskuntaan soveltuvaksi. Voi toki olla, että sellainen onkin tehty, mutta jos ei ole, tässä voisi olla hyvä kohde remakelle.

.

D-McH
Käyttäjä

rating 70,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 70,000

Rue Morgue
Käyttäjä

rating 70,000

sulo
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Mr. Deeds tulee kaupunkiin
Mr. Deeds tulee kaupunkiin arvosana 4,07

Mr. Deeds tulee kaupunkiin (1936)

Alkuperäinen nimi: Mr. Deeds goes to town

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1936
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Frank Capra
Pääosanäyttelijät:
Douglas Dumbrille, Gary Cooper, George Bancroft, Jean Arthur, Lionel Stander
Maat:
USA