Arvostelu

Elämänmyönteinen tarina ei jätä paljoa tilaa politikoinnille tai yhteiskunnan epäkohdille.

Moottoripyöräpäiväkirja (The Motorcycle Diaries) on road-movie kahdesta nuoresta argentiinalaisesta lääketieteen opiskelijasta, jotka lähtevät elämänkokemuksia janoten kiertämään kotimannertansa moottoripyörällä. Toinen heistä on tuleva Kuuban demokraattisen vallankumouksen aktiivitaistelija ja köyhien puolestapuhuja Ernesto Guevara de la Serna, myöhemmin paremmin tunnettu nimellä Che Guevara. Elokuva sijoittuu kuitenkin aikaan ennen suuria tapahtumia selvittäen pikemminkin motiiveja, näyttäen syyn seurauksille.

Eletään tammikuuta 1952, kun argentiinalaisnuorukaiset Ernesto (Gael García Bernal) ja tämän paras ystävä Alberto Granado (Rodrigo De la Serna) istuutuvat vanhan prätkänsä selkään ja ottavat suunnan kohti auringonlaskua. Pojat ovat täynnä unelmia, idealismia ja romantiikkaa. Elämä avautuu heidän edessään kauniina ja jännittävänä samalla kun tuhansia kilometrejä maantietä jää taakse.

Ernesto kuvataan syvällisenä ajattelijana, herkkänä ja vakavana hahmona, jonka tyynen karismaattiseen olemukseen naiset lankeavat. Heidän matkalla näkemänsä köyhyys ja epäoikeudenmukaisuus alkavat kuitenkin vaikuttaa Erneston ajatusmaailmaan ja tärkeysjärjestykseen. Tulevaisuus lääkärinä saa jäädä, mielessä on jotakin suurempaa.

Gael García Bernal (Amores Perros, Äitiäs kans) on varmasti paras valinta Chen rooliin - sellaisena kuin ohjaaja Walter Salles tämän haluaa kuvata. Näyttelijän suoritus on varsin uskottava syvällisessä roolissaan eikä Rodrigo De la Sernakaan jää paljon huonommaksi humoristisena ystävänä, jota eivät vastoinkäymiset lannista.

Elämänmyönteinen tarina ei jätä paljoa tilaa politikoinnille tai yhteiskunnan epäkohdille. Se on ennen kaikkea kertomus persoonallisuuksien kasvusta, ihmisen aikuistumisesta. Edes romantisoitu, liiankin kiiltokuvamainen pinta ei vaimenna elokuvan kaunista, suloisen kitaramusiikin tahtiin astelevaa elämänmakuista sanomaa.

nimimerkki: g-sport

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 03.03.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,22
Koskemattomat
The Artist
The Artist arvosana 3,85
The Artist
Harakiri
Harakiri arvosana 4,36
Harakiri

Elokuvan tiedot

Moottoripyöräpäiväkirja
Moottoripyöräpäiväkirja arvosana 3,79

Moottoripyöräpäiväkirja (2004)

Alkuperäinen nimi: Diarios de motocicleta

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
128 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Motorcycle Diaries
Ohjaajat:
Walter Salles
Käsikirjoittajat:
Alberto Granado, Ernesto Guevara, Jose Rivera
Pääosanäyttelijät:
Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna
Maat:
Argentiina, Brasilia, Chile, Peru, USA, Saksa, Iso-Britannia
Kielet:
espanja