Pistejakauma

1%

5%

10%

17%

18%

29%

9%

7%

1%

4%

Pisteytykset

rating 30,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 30,000

Olihan se Conania kopioiva piirretty vähän kömpelö, mutta ainakin kelpo piirrosjälki ja hieno tunnari takasivat esikuvan kelle tahansa räkänokalle. Elokuva tuskin tekee sitä vieläkään - pelkkä "Cannon Group" alkuteksteissä on jo tae railakkaalle paskalle.

Vain muutamia vikoja mainitakseni (kaikki viat veisivät luultavasti Tykin kommenttiosion tilan), leffa ei vaivaudu perehtymään He-Maniin edes esitelläkseen tämän alter egoa, joten Dolpalle ei jää kuin jäykkää pullistelua ja taistelua. Piirrettypahiksista suosikkeihini kuuluva Skeletor vesittyy jo raatorumaan ulkonäköönsä (venyvä pääkallonaamari ja maalatut sieraimet), joten on yksi ja sama vaikka Frank Langella ylinäyttelee rankasti. Lisäksi flunssaisen mäyräkoiran pelastamisestakin saisi uskottavamman juonen kuin syntikkaan sekoittuvan ulottuvuusavaimen (en saata uskoa, että edes sanoin tuon) perässä juoksemisesta. Kaiken päälle homoerotiikka ja huonot tehosteet hallitsevat.
Masters of the Universe ei jaksa oikein huonoudessaan edes naurattaa, mutta jollain tasolla sitä on kumminkin helppoa katsoa. Olkoon vaikka kliseisenä kuvana 80-luvusta, vaikka seikkailuja Eterniassa ei olisi alkuunkaan pitänyt tuoda Tellukselle.

Mowgli
Tykittäjä

rating 30,000

Aikamoisen kankea kalkkuna, mutta eipä tältä varmaan muuta ollutkaan lupa odottaa. Selkeästi nuorille ellei jopa lapsille suunnatusta seikkailusta ei saa revittyä edes tahattomia hirnahduksia, vaikka koko pökkelö sekasotku on vedetty vielä ihan vakavalla naamalla läpi. Alkuperäisen Star Wars-trilogian henkeä on selkeästi yritetty ammentaa monellakin osa-alueella, kuitenkin epäonnistuen. Tehosteissa, lavastuksessa ja puvustuksessa on sentään jotain yritystä, vaikka nekin ovat suurimmilta osin yhtä jäykkää kuin koko leffan näyttely. Jossain mielentilassa tämä olisi voinut olla ihan hauska, mutta nyt ei jotenkin jaksanut välittää koko roskasta.

Duke
Käyttäjä

rating 30,000

Filmifriikki
Käyttäjä

rating 30,000

FinnPoro
Käyttäjä

rating 30,000

KimmoW
Käyttäjä

rating 30,000

NitroPupu
Käyttäjä

rating 30,000

Snakke
Käyttäjä

rating 30,000

Toi-Lai-Lee
Käyttäjä

rating 30,000

Tsingis
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Masters of the Universe
Masters of the Universe arvosana 2,72
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
106 min
Ohjaajat:
Gary Goddard
Käsikirjoittajat:
David Odell
Pääosanäyttelijät:
Billy Barty, Courteney Cox, Dolph Lundgren, Frank Langella, Robert Duncan McNeill
Maat:
USA
Kielet:
englanti