Arvostelu

Tim Burton osaa myös kutkuttaa nauruhermoja.

Omituisia satuja tehden maineensa ansainnut Tim Burton osaa myös kutkuttaa nauruhermoja hillittömällä satiirilla ja Mars hyökkää huutomerkin kanssa on juurikin sitä. Maailmanhistoria kokee uuden käänteen ja presidentti James Dalen (Jack Nicholson) mukaan tilanne on siedettävä jos kaksi osaa valtiohallinnon kolmesta on yhä toimintakunnossa. Professori Kesslerin (Pierce Brosnan) mukaan Marsin asukkaat ovat rauhanomaisia kehityttyään niin pitkälle ja kenraali Decker (Rod Steiger) pitää tilannetta vakavana hätätilana. Niin tietysti onkin marssilaisten laittaessa tuulemaan ja isoäiti Norrisin (Sylvia Sidney) musiikkimaku on Maan salainen ase. Marssilaisten hyökkäyksen alkaessa Byron Williams (Jim Brown) on menossa kotiin ja matkaan tulee mutkia ja kälmi Art Land (Jack Nicholson) haluaa repiä tilanteesta hyötyä.

Tim Burtonin hallinnoima marssilaisten invaasio irvailee 50-luvun lentäville lautasille, mutta ei pilkallisella sävyllä, vaan oman huonoutensa tiedostaen. Alku on hieman hitaasti käynnistyvä, sillä henkilöhahmot eivät ole kovinkaan syvällisiä ja kestää aika pitkä aika ennen kuin komediajuna karkaa hallinnasta ja lastaa ruutuun hykerryttävän hauskoja, mauttomia ja absurdeja kohtauksia. Tom Jonesin (Tom Jones) esiintyminen Vegasissa joutuu keskeytetyksi ja lukemattomia muita hölmöjä ja hauskoja hetkiä on luvassa.

Burton on haalinut kasaan varsinaisen All Star-kastin ja suurin osa paukautetaan hengiltä erilaisilla morbideilla tavoilla. Jack Nicholson kahdesti ihan vain koska se on mahdollista ja muutenkin meno on kaoottisuudessaan hauskaa ja marssilaisten tempaukset ovat hykerryttäviä pikkumaisessa ilkeydessään.

Kokonaisuus ei ole mikään elokuvan merkkiteos, mutta se on hauska ja ottaa itsensä oikealla asenteella - itsetietoisella huonoudella joka kutkuttaa nauruhermoja.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1374 arvostelua
Arvosteltu: 10.10.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Vapauden aave
Vapauden aave arvosana 4,19
Vapauden aave
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali

Elokuvan tiedot

Mars hyökkää!
Mars hyökkää! arvosana 2,97

Mars hyökkää! (1996)

Alkuperäinen nimi: Mars Attacks!

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
106 min
Ohjaajat:
Tim Burton
Käsikirjoittajat:
Jonathan Gems
Pääosanäyttelijät:
Annette Bening, Danny DeVito, Glenn Close, Jack Nicholson, Lisa Marie, Martin Short, Michael J. Fox, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Tom Jones
Maat:
USA
Kielet:
englanti