Arvostelu

Komedia, joka vetää tahallaan överiksi tehden kunniaa vanhoille ufo-filmatisoinneille.

Tim Burton tunnetaan synkistä ja goottilaistunnelmallisista elokuvistaan, mutta ”Mars hyökkää!” on hänen uransa varrella merkittävä poikkeus. Valoisuudestaan ja värikkyydestään huolimatta Burtonin kädenjälki näkyy silti tietyllä tavalla alusta loppuun.

Kyseessä on siis komedia, joka vetää tahallaan överiksi tehden kunniaa vanhoille ufo-filmatisoinneille. Marsilaisten hyökkäys Maahan on alkanut ja tähtinäyttelijöistä muodostuva kaarti saa katsojan yllättymään kerta toisensa jälkeen. Ihmeen hyvin paketti pysyy kasassa Jack Nicholsonin ollessa valovoimaisin onnistuja hulvattomassa kaksoisroolissaan Yhdysvaltain presidenttinä ja vegasilaisena bisnesmiehenä.

Kaikessa sekopäisyydessään ”Mars hyökkää!” ei kuitenkaan ole loistelias ja täydellisen hulvaton pakkaus, sillä aiheesta olisi voinut saada vieläkin hauskemman ja hölmömmän – lisäksi tilannekomiikkaa olisi voinut olla enemmän. Huumoria ja räiskettä löytyy, mutta ajoittain jopa pieni tylsyys iskee päälle. Siitäkin huolimatta isopäisten marsilaisten hyökkäyksestä kertova komedia on mielestäni hieman liian aliarvostettu. Tämän elokuvan katsomiseen tarvitaan riittävä määrä oikeaa asennetta, muuten tästä ei saa paljoakaan irti.

Pisteet: rating 60,000

michelangelo
Käyttäjä, 80 arvostelua
Arvosteltu: 09.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
WALL·E
WALL·E arvosana 4,01
WALL·E
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,13
Snatch - hävyttömät
Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta

Elokuvan tiedot

Mars hyökkää!
Mars hyökkää! arvosana 2,97

Mars hyökkää! (1996)

Alkuperäinen nimi: Mars Attacks!

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
106 min
Ohjaajat:
Tim Burton
Käsikirjoittajat:
Jonathan Gems
Pääosanäyttelijät:
Annette Bening, Danny DeVito, Glenn Close, Jack Nicholson, Lisa Marie, Martin Short, Michael J. Fox, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Tom Jones
Maat:
USA
Kielet:
englanti