Arvostelu

Staroja on niin huisisti, että ei voi kuin ihmetellä, miten Burton sai homman toimimaan edes kohtalaisesti.

Tältä elokuvalta jaksettiin odottaa paljon, kun se oli tulossa ensi-iltaan. Moni koki pettymyksen, kun Tim Burton olikin heittänyt juttunsa oikein kunnolla överiksi. Siinäpä se juju juuri piileekin, yltiöpurkkamaisuudessa.

Stoorissa Marsista saapuu liuta tai pikemminkin kunnon armada lentäviä lautasia (asiaankuuluvan pölykapselimaisia virityksiä) ja tottahan USA, tuo maapallon johtovaltio ja iso kingi ottaa hättiäiset avosylin vastaan. Etumaisena käsi ojossa seisoo heidän pressansa James Dale (Nicholson) ja takimmaisena on jos jonkinmoista hippi-ilmestystä. Kuten leffan nimikin jo sanoo, Mars hyökkää. Mikä on vihernaamojen logiikka, sitä sopii pohtia.

Ohjaajan tuolloinen ihastus, Lisa Marie, on ainut lihaa ja verta oleva alieni, loput ovat silkkaa bittimassaa. Kaksoisroolissa hääräävä Nicholson saa revitellä kunnolla, eikä Pierce "Bond" Brosnan jää kovin kauas koomikonkyvyillään kuivana, mutta ah-niin-komeana professorina. Ärsyttäviin pikkuheeboihin taas voi lukea muitekin kuin marsialisia. DeVito ja Short elämöivät siihen malliin, että Tom "Walesin tiikeri" Jones näyttää heidän rinnallaan huippunäyttelijältä. Ja jottei ihan näkymättömäksi siinä jäisi, vetäisee Tomppa yhden vanhoista biiseistään mausteeksi.

Staroja on niin huisisti, että ei voi kuin ihmetellä, miten Burton sai homman toimimaan edes kohtalaisesti. Hassuja yksityiskohtia leffassa on starojakin enemmän, joskin monet niistä vaativat jos jotakin nippelitietoutta tullakseen huomatuiksi.

Muuten, taisi olla Michael J. Foxin viimeinen elokuva, jossa mies heiluu ihan fyysisesti mukana. Heittääpä ukko ihan okein roolin.

Pisteet: rating 70,000

Söpö
Ylläpitäjä, 780 arvostelua
Arvosteltu: 21.03.2003
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Mars hyökkää!
Mars hyökkää! arvosana 2,97

Mars hyökkää! (1996)

Alkuperäinen nimi: Mars Attacks!

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
106 min
Ohjaajat:
Tim Burton
Käsikirjoittajat:
Jonathan Gems
Pääosanäyttelijät:
Annette Bening, Danny DeVito, Glenn Close, Jack Nicholson, Lisa Marie, Martin Short, Michael J. Fox, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Tom Jones
Maat:
USA
Kielet:
englanti