Nebula Oy

1957
Ingmar Bergman
Ingmar Bergman
Pääosanäyttelijät:
Bibi Andersson, Folke Sundquist, Gunnar Björnstrand, Ingrid Thulin, Jullan Kindahl, Max von Sydow, Victor Sjöström
Maat:
90 min
Genret:
Draama
Sijoitus:
Leffatykin 199. paras elokuva.

********

*******½

Kommentit (17)

minä mikä minä

17.03.10 klo 20:00

Viisas, klassinen elokuva jonka voi katsoa moneen moneen kertaan ja aina löytää uutta. Klassikko siis toisin sanoen.

Rambätmän

14.03.09 klo 15:51

Kaunis ja todella koskettavakin elokuva. Pieni pettymys oli kuitenkin se, ettei elokuva tehnyt mitään syvempää vaikutusta. Ehkä odotin liian paljon... Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen ja mukavanmittainen elokuva.

TheNameless

22.01.09 klo 15:52

Uusintakatselun myötä osottautui paremmaksi kuin muistin. Kaunis, koskettava ja jopa surullinen välillä, mutta jättää silti hyvän mielen. Tähän mennessä näkemistäni Bergamaneista paras.

mauge

Tähtääjä

05.07.08 klo 12:01

Elokuva jossa vanhuus ja nuoruus lyövät kättä ja löytävät yhteisen unenomaisen harmonian. Bergman luo yleensä melko ahdistavia elokuvia, mutta tässä on mukana sellaista keveyttä, että elämä tuntuu oikeasti hyvältä. Thulinin kasvot heijastavat poreilevaa elämäniloa, josta Sjöstromin urautuneet saavat osansa ja suu kääntyy hänelläkin vielä lempeään hymyyn. Painajaisjakso keskellä elokuvaa on kuin uhkaava sadepilvi poutaisena kesäpäivänä. Paras näkemäni Bergman ja osuu todella lähelle sitä ydintä, jota minä ihmisenä olen.

Hiisi

08.05.08 klo 00:47

Todella kaunis ja rakenteellisesti mielenkiintoinen. Tulee tippa silmään.

tyrmistynyt

05.01.08 klo 00:47

kyllä oli outo leffa. en tajunnut mitään niistä unista. kyllä oli raaka leffa K-3 leffaksi! minun mielestäni K-12 olisi sopivampi. kauhukohtaus unessa oli aivan järkyttävä...

Akira

07.12.07 klo 11:31

Todella kaunis ja mielenkiintoinen. Luultavasti kestää useamman katselu kerran.

Nimetön

09.10.07 klo 13:26

Kaunis ja koskettava olematta kuitenkaan liian pateettinen. Aion katsoa elokuvan vielä uudestaan.

arvostelenko ees

13.12.06 klo 12:12

herätti pääasiassa positiivisia tunteita.

Laulunlapsi

20.06.05 klo 17:35

Yksi parhaimmista.Syvällinen elokuva jota ei ole tehty kiireiselle katsojalle.

g-sport

10.06.05 klo 11:50

Elokuva on kauneimpia näkemiäni. Dialogi on kerrassaan upeaa ja näyttelijäsuoritukset aivan mykistäviä. Uhraa elokuvalle ajatus, ja se tuo kyyneleet silmiisi.

Ei kriitikko/Ei amatööri

08.03.05 klo 12:45

Ensimmäinen katsomani Bergman elokuva. Ihan kiva maku jäi suuhun vaikka en hirveästi innostunutkaan. Kuitenkin katsomisen arvoinen.

Steambull

03.03.05 klo 20:02

Välillä tylsä, mutta Isakin ympärille rakennetut kohtaukset kantavat elokuvaa. Myös pieni trillerimäisyys on plussaa. OK pätkä.

mauge

14.09.04 klo 22:46

Ehdottomasti parhaita näkemistäni Bergman elokuvista "Elämän Kynnyksellä-rainan" ohella. Toisaalta tämän ruotsalaisohjaajan työt eivät pysty koskettamaan meikäläisen sielua. Sopii joillekin mulle ei.

Low Rider

14.08.04 klo 22:13

Loistava elokuva. Victor Sjöströmin roolisuoritus on kevyesti yksi elokuvahistorian parhaimmista. Tämä elokuva kohoaa otsoniin heti alusta alkaen, eikä sieltä ole reittiä pois. Mahtava.

Viisas

04.06.04 klo 16:18

Taisin odottaa liikoja. Paikoin tylsä, paikoin mukavan nostalginen. Sjöström on sanalla sanoen loistava, ja Andersson jättesnygt.

Cujo

09.02.04 klo 13:48

Erinomainen elokuva, Sjöström jos kuka sopii päärooliin täydellisesti. Mikäli mahdollista, kannattaa katsoa Sjöströmin Ajomies (1921), näin elokuvasta saa vielä enemmän irti.