Mansikkapaikka (1957)
- Valmistusvuosi:
- 1957
- Ingmar Bergman
- Ingmar Bergman
- Bibi Andersson, Folke Sundquist, Gunnar Björnstrand, Ingrid Thulin, Jullan Kindahl, Max von Sydow, Victor Sjöström
- Ruotsi
- Kielet:
- ruotsi
- Pituus:
- 90 min
- Genret:
- Draama
- Sijoitus:
Leffatykin 199. paras elokuva.
Kommentit (17)
![]() minä mikä minäKäyttäjä |
17.03.10 klo 20:00 Viisas, klassinen elokuva jonka voi katsoa moneen moneen kertaan ja aina löytää uutta. Klassikko siis toisin sanoen. |
RambätmänKäyttäjä |
14.03.09 klo 15:51 Kaunis ja todella koskettavakin elokuva. Pieni pettymys oli kuitenkin se, ettei elokuva tehnyt mitään syvempää vaikutusta. Ehkä odotin liian paljon... Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen ja mukavanmittainen elokuva.
TheNamelessKäyttäjä |
22.01.09 klo 15:52 Uusintakatselun myötä osottautui paremmaksi kuin muistin. Kaunis, koskettava ja jopa surullinen välillä, mutta jättää silti hyvän mielen. Tähän mennessä näkemistäni Bergamaneista paras. |
maugeTähtääjä |
05.07.08 klo 12:01 Elokuva jossa vanhuus ja nuoruus lyövät kättä ja löytävät yhteisen unenomaisen harmonian. Bergman luo yleensä melko ahdistavia elokuvia, mutta tässä on mukana sellaista keveyttä, että elämä tuntuu oikeasti hyvältä. Thulinin kasvot heijastavat poreilevaa elämäniloa, josta Sjöstromin urautuneet saavat osansa ja suu kääntyy hänelläkin vielä lempeään hymyyn. Painajaisjakso keskellä elokuvaa on kuin uhkaava sadepilvi poutaisena kesäpäivänä. Paras näkemäni Bergman ja osuu todella lähelle sitä ydintä, jota minä ihmisenä olen.
HiisiKäyttäjä |
08.05.08 klo 00:47 Todella kaunis ja rakenteellisesti mielenkiintoinen. Tulee tippa silmään.
![]() tyrmistynyt |
05.01.08 klo 00:47 kyllä oli outo leffa. en tajunnut mitään niistä unista. kyllä oli raaka leffa K-3 leffaksi! minun mielestäni K-12 olisi sopivampi. kauhukohtaus unessa oli aivan järkyttävä...
![]() Akira |
07.12.07 klo 11:31 Todella kaunis ja mielenkiintoinen. Luultavasti kestää useamman katselu kerran.
![]() Nimetön |
09.10.07 klo 13:26 Kaunis ja koskettava olematta kuitenkaan liian pateettinen. Aion katsoa elokuvan vielä uudestaan.
![]() arvostelenko ees |
13.12.06 klo 12:12 herätti pääasiassa positiivisia tunteita.
![]() Laulunlapsi |
20.06.05 klo 17:35 Yksi parhaimmista.Syvällinen elokuva jota ei ole tehty kiireiselle katsojalle.
![]() g-sport |
10.06.05 klo 11:50 Elokuva on kauneimpia näkemiäni. Dialogi on kerrassaan upeaa ja näyttelijäsuoritukset aivan mykistäviä. Uhraa elokuvalle ajatus, ja se tuo kyyneleet silmiisi.
![]() Ei kriitikko/Ei amatööri |
08.03.05 klo 12:45 Ensimmäinen katsomani Bergman elokuva. Ihan kiva maku jäi suuhun vaikka en hirveästi innostunutkaan. Kuitenkin katsomisen arvoinen.
![]() Steambull |
03.03.05 klo 20:02 Välillä tylsä, mutta Isakin ympärille rakennetut kohtaukset kantavat elokuvaa. Myös pieni trillerimäisyys on plussaa. OK pätkä.
![]() mauge |
14.09.04 klo 22:46 Ehdottomasti parhaita näkemistäni Bergman elokuvista "Elämän Kynnyksellä-rainan" ohella. Toisaalta tämän ruotsalaisohjaajan työt eivät pysty koskettamaan meikäläisen sielua. Sopii joillekin mulle ei.
![]() Low Rider |
14.08.04 klo 22:13 Loistava elokuva. Victor Sjöströmin roolisuoritus on kevyesti yksi elokuvahistorian parhaimmista. Tämä elokuva kohoaa otsoniin heti alusta alkaen, eikä sieltä ole reittiä pois. Mahtava.
![]() Viisas |
04.06.04 klo 16:18 Taisin odottaa liikoja. Paikoin tylsä, paikoin mukavan nostalginen. Sjöström on sanalla sanoen loistava, ja Andersson jättesnygt.
![]() Cujo |
09.02.04 klo 13:48 Erinomainen elokuva, Sjöström jos kuka sopii päärooliin täydellisesti. Mikäli mahdollista, kannattaa katsoa Sjöströmin Ajomies (1921), näin elokuvasta saa vielä enemmän irti.
Pistejakauma
37,5% | |
25,0% | |
18,8% | |
0,0% | |
8,3% |
Saman genren leffoja
The Darjeeling Limited
The Darjeeling Limited ei varmastikaan tuota pettymystä Anderson-faneille, vaikka huumori onkin monitasoisempaa ja vaikeampaa kuin muissa Andersonin leffoissa.

Tumppimies 26.08.2008 20:41
Lumisten metsien tyttö
Hangenvalkea wanha Suomifilkka, joka yllättää kaikessa dramaattisuudessaan.

Arsi T. Elokolikko 17.11.2006 23:24
Ja äitiäs kans
Räävitön, temperamenttinen road-movie, kuvaus nuoruudesta ja yhden sen vaiheen päättymisestä.

Iskela 14.04.2004 12:04
Arvostelut (3)
Herttainen ja antoisa kertomus itsensä löytämisestä, tuntemisesta ja omien virheiden hyväksymisestä.

E-Mies 08.01.2009 23:22
Kaunis muistutus elämän tärkeistä asioista.

Raato-A 11.08.2007 17:38
Pysähdys lapsuuden mansikkapaikalle puhuttelee papparaista ja nuorempaakin sukupolvea.

Söpö 08.02.2004 19:56