Arvostelu

Hyvät henkilöhahmot sisältävä rutkasti terävää dialogia tarjoileva sysimusta komedia osuu maaliin hyvin.

Rosemary Jones (Emilia Fox) matkustaa junalla kaupungista maaseudulle. Nuorella naisella on kuitenkin salaisuus. Hän kantaa mukanaan mystistä arkkua. Junassa oleva poliisi näkee arkun ja ihmetyksekseen näkee arkusta vuotavan verta. Nuori Jones joutuu vankimielisairaalaan oman miehensä ja tämän rakastajansa pilkkomisesta. 43 vuotta myöhemmin jo vanhentunut Grace (Maggie Smith) löytää mukavan pappilan ja asettuu taloudenhoitajaksi kirkkoherra Walter Goodfellown (Rowan Atkinson) perheeseen. Perheellä on kuitenkin rutkasti ongelmia. Walter ei huomaa olevansa liian etäinen vaimoonsa, joka riutuu rakkauden puutteessa ja näinollen ottaa yksityistunteja jenkkihurmuri Lancelta (Patrick Swayze), Tytär (Tamsin Egerton) taas vaihtaa poikaystävää päivän välein ja nuori Petey (Toby Parkes) on koulukiusattu. Grace tarkkailee huonosti voivaa perhettä ja huomaa, että jonkun on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Monien vuosien jälkeen Gracen mieli on hieman järkkynyt, joten temperamenttisen Gracen ratkaisut siivota asiat vaan tuppaavat olemaan melkoisen radikaaleja.

Mami Hoitaa on näyttelijöiden show. Näppärästi kirjoitetut hahmot, ovat elokuvan tukevin tukipilari. Mr. Beanina tunnettu kuuluisa naamanvääntelijä Rowan Atkinson tekee rauhoittuneemman ja selkeästi mukavamman roolin sympaattisena Walterina. Maggie Smith on kovassa vedossa herttaisena, mutta jämäkkänä arkkumurhaajana, jota ei voi olla rakastamatta. Kristin Scott Thomasin häkellyttävä suoritus riutuvana vaimona taas on todella herkkä ja tunnetta täynnä. Toby Parkesin rooli koulukiusattuna on niin pieni, että poika ei tahdo saada roolistaan paljoakaan irti. Tamsin Egerton nymfomaanityttärenä on mukiinmenevä. Patrick Swayze taasen etovana hurmurina on turhan karrikoitu ja näin hahmoon ei voi oikein kunnolla kiintyä. Tosin mies kyllä välillä revittelee ihan kohtalaisesti. Elokuvan huumoriannoksiin kuuluu Liz Smith jatkuvasti narisevana ja naputtavana mummona, jota pieni kylä ei tahdo sietää ollenkaan.

Elokuvan kohdeyleisö on hieman epäselkeä. Mami Hoitaa elokuvaa markkinoidaan perhekomediana, mutta tätä elokuva ei täysin ole. Se sisältää elementtejä, joita aivan pienimpien ei ole hyvä nähdä. Tästä tuleekin ikäraja 11.

Mami Hoitaa sisältää paljon nokkelaa dialogia ja mustaa huumoria. Elokuvan huumori itseasiassa on sysimustaa (dialogi myös), joten näinollen kohelluskomedioille nauravat eivät välttämättä naura ollenkaan tämän pätkän huumorille. Elokuva ei kuitenkaan ole täysin tunteeton ja se sisältää annoksen kevyttä jännitystä ja rutkasti draamaa. Loppua kohti panokset kovenee ja tilannekomiikka nousee uusiin herkullisiin sfääreihin. On kuitenkin sääli, ettei elokuvan perusideaa (arkkumurhaaja hoitamassa perhesuhteita) ole käytetty ronskimmin, Paikoin Mami Hoitaa on turhan vaisu.

Yhteenveto: Hyvät henkilöhahmot sisältävä rutkasti terävää dialogia tarjoileva sysimusta komedia osuu maaliin hyvin.

nimimerkki: Mr. MovieMan

Pisteet: rating 80,000

Mr. MovieMan
Käyttäjä, 12 arvostelua
Arvosteltu: 25.05.2006
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Murskattuja kukkia
Murskattuja kukkia arvosana 4,15
Murskattuja kukkia
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,39
Vihreä maili
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,36
Sukellusvene U-96
Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,11
Monty Pythonin Hullu maailma

Elokuvan tiedot

Mami hoitaa
Mami hoitaa arvosana 3,25

Mami hoitaa (2006)

Alkuperäinen nimi: Keeping Mum

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
105 min
Ohjaajat:
Niall Johnson
Käsikirjoittajat:
Niall Johnson, Richard Russo
Pääosanäyttelijät:
Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Patrick Swayze, Rowan Atkinson, Tamsin Egerton
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti