Arvostelu

Turhaan aliarvostettu, ihan mukiin menevä viihteellinen kauhupläjäys.

Maissilapset on ehkä haukutuin elokuva, josta olen kuullut. Sitä on haukuttu niin Stephen Kingin filmatisointien häpeäpylvääksi kuin lähiaikojen huonoimmaksi kauhuelokuvaksi. Itse olin nähnyt tämän kerran, mutta nyt halusin nähdä tämän uudelleen ja tarkistaa oliko se yhtä huono kuin siitä vätettiin.

Elokuvan juoni on seuraava: On kuiva kausi, sadetta ei tule ja viljeliät ovat epätoivoisia. Sitten yhtenä päivänä kylään saapuu poikasaarnaaja Isak, jonka neuvoja noudattamalla maa saataisiin jälleen tuottamaan maissia... Kolmen vuoden kuluttua nuori pari eksyy maantiellä ja heidän on ajettava tähän pikku kaupunkiin. He luulevat kylää autioksi, mutta saavat pian huomatta olevansa väärässä. Kylässä valtaa pitävät lapset, eikä aikuisia löydy mistään. Ja sekoittuuhan soppaan vielä yliluonnollinen uhka, Hän joka kulkee sarkain takana.

Juoni edustaa mielestäni ihan keskiluokkaa. Ei mitään kovin hyvää mutta ei mitään huonoakaan ja se toimii ihan kohtuullisen hyvin. Näyttelijöistä mieleeni jäi pääkaksikko, joista kumpikin osaavat näytellä. Eikä kukaan näyttelijöistä käy arsyttäväksi, paitsi ehkä Jobieta näyttelevä poika. Itse asiassa Isakin näyttelijä tekee varsin hyytävän roolisuorituksen.

Ei tämä ollut yhtään niin huono kuin kuvittelin. Ihan katsottava ja viihdyttävä elokuva on kyseessä. Mielestäni selvästi parempaa keskiluokkaa. Tunnelmaakin tässä on, siitä pitävät huolet hiljaiset jaksot ja karmeat musiikit. Turhaan aliarvostettu, ihan mukiin menevä viihteellinen kauhupläjäys.

nimimerkki: Sandra Dee

Pisteet: rating 70,000


Vieras Arvosteltu: 15.06.2005
Katsottu: VHS

Sopii kertakatseluun

 

Jurpo 29.03.2009

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Saksikäsi Edward
Saksikäsi Edward arvosana 4,26
Saksikäsi Edward
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin

Elokuvan tiedot

Maissilapset
Maissilapset arvosana 2,81

Maissilapset (1984)

Alkuperäinen nimi: Children of the Corn

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
89 min
Ohjaajat:
Fritz Kiersch
Käsikirjoittajat:
George Goldsmith, Stephen King
Pääosanäyttelijät:
Anne Marie McEvoy, Courtney Gains, John Franklin, Linda Hamilton, Peter Horton, Robby Kiger
Maat:
USA
Kielet:
englanti