Arvostelu

Madagascar 2 täytti ne kolot jotka ykkösosa jätti jälkeensä.

Madagascar 2 on luonnollisesti jatkoa Madagascar -elokuvalle. Ystävykset Alex, Marty, Melman ja Gloria ovat jääneet laivan haaksirikkoutumisen seuraksena Madagascarille. Nelikko kutenkin kyllästyi lomaelämään nopeasti ja pingviiniystävien kunnostettua lentokoneen, nelikko on valmis palaamaan takaisin New Yorkin eläintarhaan. Toimivaksi testaamaton lentokone räsähtää maahan hyvän matkan päässä, Glorian ollessa päiväunilla ja muiden roikkuessa koneen raadossa milloin mitenkin päin. Näin ollen nelikko päätyy New Yorkin sijasta Afrikkaan, omalle kotiseudulleen. Alex tapaa vanhempansa, Marty joukon täysin identtisiä seeproja, Gloria tulevan sulhasehdokkaan ja Melman uuden uran lääkintätohtorina. Toisena sivujuonena seurataan Afrikkaan leiriytyvää ihmisjoukkoa, joiden rakentaman padon seuraksena eläinten juomapaikka kuivuu.

Madagascar 2 oli itselleni täysi positiivinen yllätys. Ennen leffateatteriin menoa en jaksanut kelata kuin : "Kamoon, kakkososa sille keskitason eläinfilmille?" Ystäväni innoittamana (lue: raahaamana) leffateatteriin kuitenkin päädyin ja hyvä niin. Madagascar 2 on monen eläinsadun tavoin opettavainen tarina ystävyydestä, lojaaliudesta ja oman paikan löytämisestä. Miksi tämä elokuva sitten on niin erilainen? Hei, kuka jaksaa katsoa puhuvia kanoja kun piirretyissä ollaan jo maailmaa puhdistavissa roskalaatikoissa - ja toisiinsa rakastuvissa kirahveissa ja virtahevoissa.

Tämä villieläinpläjäys sisältää myös loistavaa musiikkia moneen kertaan. Loistavan Hans Zimmerin tuotannon lisäksi kuullaan myös mm. Bostonia ja Barry Manilow'ta.

Madagascar 2 täytti ne kolot jotka ykkösosa jätti jälkeensä. Minuun tämä leffa kolahti - ja täysillä. Hätälasku Afrikkaan on sellaista, mitä jokaisen eläintarhasta karanneen leijonan on kerran koettava. Ja Madagascar 2 sellainen elokuva, joka jokaisen animaation ystävän on nähtävä.

Leffa ei esitä minkäänlaista kannanottoa, se tyytyy olemaan ainoastaan laadukasta viihdettä, ja olemaan mestari omassa sarjassaan.

Kakkososalla ei aina vedetä överiksi. Ei ainakaan kun kyseessä on Madagascar 2.

Pisteet: rating 90,000

mewwi
Käyttäjä, 6 arvostelua
Arvosteltu: 01.12.2008
Katsottu: Teatterissa

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Madagascar 2
Madagascar 2 arvosana 3,35

Madagascar 2 (2008)

Alkuperäinen nimi: Madagascar: Escape 2 Africa

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Eric Darnell, Tom McGrath
Käsikirjoittajat:
Etan Cohen
Pääosanäyttelijät:
Alec Baldwin, Andy Richter, Ben Stiller, Bernie Mac, Cedric the Entertainer, Chris Miller (LX), Chris Rock, Christopher Knights, Conrad Vernon, David Schwimmer, Jada Pinkett-Smith, Sacha Baron Cohen, Tom McGrath
Maat:
USA
Kielet:
englanti