Arvostelu

Kliseitä yhteen kokoava katastrofileffa, joka kuitenkin eroaa massasta.

H.G. Wellsin romaaniin pääpiirteiltään perustuva Maailmojen sota on perinteinen kliseitä yhteen kokoava katastrofielokuva, jossa ulkoavaruuden ilkeät olentomönkiäiset päättävät teurastaa ihmiskunnan. Massasta eroavuuden luo kuitenkin se, että tapahtumia seurataan oikeastaan vain kolmen ihmisen näkövinkkelistä.

Maailmojen sota olisi voinut tarjota paljon enemmänkin, mutta toisaalta kun elokuva toteutettiin tällä tyylillä, on jälki ihan mukiinmenevää. Toisaalta ihmisten loputon ravaaminen ja kiljuminen tripodeiksi kutsutuilta tuhoamiskoneilta alkaa ottaa päähän loppuvaiheilla - tapahtumat ovat liiankin yksipuolisia. Ohjaaja Steven Spielbergille täytyy kuitenkin nostaa hattua siitä, että elokuvassa on onnistuneesti luotu kauhun ja jännityksen elementit, ja katsojaakin oikeasti huolestuttaa ja sävähdyttää paikoitellen.

Maailmojen sodan komeinta antia on tietysti erikoistehosteosasto, joka on peräti kaunista katseltavaa. Jo yksistään sen takia kaikki muu ärsyttävä, köykäinen ja turha ei niin paljon elokuvassa haittaakaan. Varsin hölmö loppuratkaisu on uskollinen alkuteokselle, joten siitäkään ei viitsi ylimalkaisesti rokottaa. Ihan hyvähän tämä leffa on. Eikä Tom Cruisekaan huono pääroolissaan ole.

Pisteet: rating 60,000

michelangelo
Käyttäjä, 80 arvostelua
Arvosteltu: 20.04.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino
WALL·E
WALL·E arvosana 4,01
WALL·E

Elokuvan tiedot

Maailmojen sota
Maailmojen sota arvosana 3,30

Maailmojen sota (2005)

Alkuperäinen nimi: War of the Worlds

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, H.G. Wells, Josh Friedman
Pääosanäyttelijät:
Dakota Fanning, Justin Chatwin, Miranda Otto, Tim Robbins, Tom Cruise
Maat:
USA
Kielet:
englanti