Arvostelu

Miyazakin elokuvien tiennäyttäjä.

Hayao Miyzakin elokuvaura, kaikki hänen hyvät elokuvansa ovat saaneet alkunsa maniosta Lupin III:sesta. Lupin III taas osoittautuu yhdeksi Miyazakin parhaimpien animaatioiden joukkoon, ellei parhaaksi.

Elokuva kertoo mestarivarkaasta Arsene Lupin III:sesta, joka löytää rikoskumppaninsa Jigenin kanssa kähveltämästään saaliistaan väärennettyä rahaa. Lupin ja Jigen joutuvat Cagliostron linnaan, jonka krevi yrittää avioitua linnan prinsessan kanssa. Kahden varkaan tehtäviksi tulee pelastaa prinsessa ja selvittää kadonneen aarteen arvoitus.

Parasta Lupin III:sessa on sen oivasti rakentuva juoni. Juoni säilyttää mielenkiinnon ja lähes kaksituntisen elokuvan se saa sujahtamaan nopeasti ja elokuva ei todellakaan ole missään vaiheessa tylsä. Käsikirjoitus on todellista rautaa.

Niinkun muissa Miyazakin elokuvissa, elokuva on erittäin taitavasti piirretty. Hienosti piirretty taivas ja vesi saavat tämän klassikoksi. Niin saa myös hienosti keksityt ja piirretyt henkilöhahmot.

Valitettavasti Lupin III ei ole ihan täydellinen elokuva. Vaikka piirtotyyli tarjoaa hyvää, se tarjoaa myös huonoa. Myöhemmät Miyazakin animaatioelokuvat on piirretty vielä paremmin. Niiden rinnalla Lupin III:sen piirtotyyli tuntuu lapselliselta leikiltä.

Lupin III - Cagliostron linna osottautuu kaikessa muussa, paitsi piirtotyylissä muiden Miyzak-elokuvien edelle. Käsikirjoitus ja hyvä tahti saavat tästä rujon viihde-elokvan ja Miyzak-elokuven tiennäyttäjän.

Pisteet: rating 90,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 19.01.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Kill Bill: Volume 1
Kill Bill: Volume 1 arvosana 4,08
Kill Bill: Volume 1
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari

Elokuvan tiedot

Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81

Lupin III: Cagliostron linna (1979)

Alkuperäinen nimi: ルパン三世 カリオストロの城

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1979
Pituus:
110 min
Tunnetaan myös nimillä:
Lupin the Third: The Castle of Cagliostro, Rupan sansei: Kariosutoro no shiro
Ohjaajat:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoittajat:
Hayao Miyazaki, Maurice Leblanc, Monkey Punch, Tadashi Yamazaki
Pääosanäyttelijät:
Eiko Masuyama, Gorô Naya, Ichirô Nagai, Kiyoshi Kobayashi, Kôhei Miyauchi, Makio Inoue, Sumi Shimamoto, Tarô Ishida, Yasuo Yamada
Maat:
Japani
Kielet:
japani, englanti, ranska