Pistejakauma

2%

0%

0%

0%

5%

12%

20%

34%

15%

12%

Pisteytykset

rating 100,000

Brutus
Käyttäjä

rating 100,000

Ludil
Käyttäjä

rating 100,000

En ymmärrä, miksi ihmeessä olin lykännyt tämän katsahtamista niin kauan. Lupin lll: Cagliostron linna kuuluu ehdottomasti Hayao Miyazakin parhaimmistoon. Tarkemmin mietittynä tästä taisi tulla suosikki-Miyazakini.

Elokuva on tiukkaa toimintaa alusta loppuun asti. Steven Spielberg-tarun mielessä pitäneenä voin kehua valehtelematta, että leffan takaa-ajokohtaukset ovat loistavia. Cagliostron linna varhais-Miyazakina hakee vielä tyyliään, mutta oikeastaan tällainen erilainen teos miellytti itseäni todella paljon.

Leffa on kunnon vanhanajan seikkailuraina, josta tulee tosiaan paikoin Bondit mieleen. Todella hyvä, vauhdikas, railakas ja kepeä tarina sekä jännitystä luova juonenkuljetus saavat katsojan herpaantumattoman huomion koko leffan ajaksi. Cagliostron linnan tarina on uskomattoman hyvä siinäkin mielessä, ettei siitä löydy mitään valittamista. Kun melko simppelin oloinen juoni väärennettyjen rahojen apajasta ja pelastettavasta morsiosta osoittautuukin varsin mutkikkaaksi ja päätyy lopulta EU:n salaliittoteorioinniksi Cagliostron valtiosta, ei voi kuin ihastella ja nauraa. Elokuvan hauskat huumorihetket sekä vakavammat keskustelut kävelevät käsikkäin. Jopa loppu (josta pelkäsin imelää siirappia ym. latteuksia) yllättää mainioudellaan sekä kekseliäisyydellään. Jok'ikinen hahmo on persoonallinen ja mielenkiintoinen, vaikka muutamia olisi voinut vielä syventää lisääkin. Omaksi suosikikseni nousi Japanin Interpolin pakkomielteinen komisario Zenigata.

Ainoaa miinusta on animointi, joka on tosin oikein hyvää, mutta kaukana siitä, mitä Miyazakin animaatiotaide parhaimmillaan on. Muuten elokuvaa ei voi kuin ylistää ja kehua.

Murikka
Käyttäjä

rating 100,000

the grandi-ma
Käyttäjä

rating 100,000

varmuuskopio
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81

Lupin III: Cagliostron linna (1979)

Alkuperäinen nimi: ルパン三世 カリオストロの城

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1979
Pituus:
110 min
Tunnetaan myös nimillä:
Lupin the Third: The Castle of Cagliostro, Rupan sansei: Kariosutoro no shiro
Ohjaajat:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoittajat:
Hayao Miyazaki, Maurice Leblanc, Monkey Punch, Tadashi Yamazaki
Pääosanäyttelijät:
Eiko Masuyama, Gorô Naya, Ichirô Nagai, Kiyoshi Kobayashi, Kôhei Miyauchi, Makio Inoue, Sumi Shimamoto, Tarô Ishida, Yasuo Yamada
Maat:
Japani
Kielet:
japani, englanti, ranska