Arvostelu

Pidän Lost Boysin rosoisuudesta, joka mielestäni tekee elokuvasta eläväisen ja realistisen oloisen.

Aluksi sanottakoon että pidän kovasti 80-luvun leffatuotoksista, sillä mielestäni silloin osattiin kunnolla itseironian jalo taito. Lisäksi ihailen 80-luvulla suunnattomasti "vain taivas on rajana" -asennetta, ja sitä, ettei elokuvilla ollut välitöntä pakkoa täyttää jotain tiettyä muottia. Nykypäivänä tuntuu siltä, että elokuvakulttuuri ottaa itsensä kuolemanvakavasti; itseironia ja huumori ovat kadonneet, ja pääasia elokuvien tekemisessä on raha ja mediaseksikkyys. Tämä ei tietenkään päde kaikkiin nykyajan elokuviin, onhan paljon poikkeuksiakin, mutta yleisesti ottaen näen asiat niin.

Ymmärtääkseni Lost Boys oli aikanaan todellinen hittielokuva. Silti jos sitä vertaa nykyisiin nuorten hittielokuviin on ero suunnaton. Nykyajan nuorille tarkoitetut kauhuelokuvat ovat jollakin tapaa muovisia ja liian kehitettyjä. Pidän Lost Boysin rosoisuudesta, joka mielestäni tekee elokuvasta eläväisen ja realistisen oloisen. Lisäksi Lost Boysin veijarimainen kuvaus on samalla hauska ja mukaansatempaava. Eihän koko elokuva tietenkään ole yhtä siloiteltu ja tuotettu kuin aikamme elokuvat, mutta mielestäni se on vaan eduksi tehden asiasta uskottavan ja mielenkiintoisemman.

Näyttelijätkin tekevät mielestäni ihan kohtuulliset roolisuoritukset. Kliseiset efektit ja dialogi tosin pistävät välillä naurattamaan, mutta näidenkin lävitse paistaa roolihahmot ja heidän selkeät luonteensa. Elokuvan loppuratkaisu ei yllätä tai liiemmin kauhistuta, mutta isoisän murjaisema vitsi leffan lopussa pisti kyllä hymyilemään. Mielestäni tämä vitsi oli osuva lopetus tälle elokuvalle - vaikka ympärillä on vampyyrinraatoja ja myllätty talo, aina on aikaa vitseille - ei kaikkea pidä ottaa niin vakavasti.

Pisteet: rating 60,000

melly_sue
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 21.11.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,00
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Fargo
Fargo arvosana 4,16
Fargo
L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,16
L.A. Confidential

Elokuvan tiedot

The Lost Boys
The Lost Boys arvosana 3,50
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Joel Schumacher
Käsikirjoittajat:
James Jeremias, Janice Fischer, Jeffrey Boam
Pääosanäyttelijät:
Corey Feldman, Corey Haim, Dianne Wiest, Jami Gertz, Jason Patric, Kiefer Sutherland
Maat:
USA
Kielet:
englanti