Arvostelu

Kerrassaan mahtava elokuva, jota voi suositella skeittaamisesta pitäville ja toki muillekin, joita aihe vähänkin kiinnostaa.

Lords of Dogtown on elokuva skeittareista, jotka aloittivat uransa oman kotikylänsä kaduilta ja muuttivat skeittauksen maailman lopullisesti. Elokuva seuraa surffaavien poikien elämää, jotka perustavat oman skeittijoukkueen, Zephyrin. Monien kisojen ja koettelemusten jälkeen heistä tulee skeittauksen ykkösnimiä. Laakerit rullaavat ja rokki soi.

Elokuva perustuu tositarinaan legendaarisista Z-Boyseista, jotka tekivät skeittauksesta jotain aivan uutta. Tarina seuraa suurimmaksi osakseen muutamaa Zephyr-tiimin poikaa, kuten Tony Alvaa ja Stacy Peraltaa. Kun heidän maineensa kasvaa, alkavat rahadiilit ja hienot autot houkutella, jolloin tiimi alkaa vähitellen hajota, ja kilpailua syntyy aluksi kuin veljeksiä olleille Zephyriläisille. Tarina on hienosti tehty ja skeittausta on mahdutettu mukaan mukavasti.

Näyttelynsä puolesta kaikki onnistuvat rooleissaan erinomaisesti aitoina skeittareina. Tarkkaavaisena voit myös bongata itse Tony Hawkin yhdessä kohdassa. Kameratyöskentely on myös upeaa. Luvassa on huimia kamera-ajoja skeittaajien perässä ja myös välillä dokumentaarisen vivahduksen saavaa kuvausta. Pääasia elokuvassa on kuitenkin uskomattoman hienolta näyttävä skeittaus. Pojat skeittaavat uima-altaissa, kaduilla, kisoissa, ihan missä vaan! Heti ensimmäisistä skeittihetkistä lähtien tekisi mieli rynnätä pihalle skeittaamaan. Elokuva jättää loputtuaan hyvän olon tunteen ja sen jälkeen ajattelee, että pitäisikö ruveta skeittariksi. Kerrassaan mahtava elokuva, jota voi suositella skeittaamisesta pitäville ja toki muillekin, joita aihe vähänkin kiinnostaa.

Pisteet: rating 100,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 29.04.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,30
Jeanne d'Arcin kärsimys
American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita

Elokuvan tiedot

Lords of Dogtown
Lords of Dogtown arvosana 3,76
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
Catherine Hardwicke
Käsikirjoittajat:
Stacy Peralta
Pääosanäyttelijät:
Emile Hirsch, Heath Ledger, Johnny Knoxville, John Robinson, Julio Oscar Mechoso, Nikki Reed, Rebecca De Mornay, Victor Rasuk, William Mapother
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti, espanja