Arvostelu

Voi suositella niin rullalautailijoille kuin maallikoillekin.

Elokuva kertoo tunnetuista Z-Boyseista, jotka vaikuttivat 1970-luvulla skeittaamalla sekä surffaamalla Kaliforniassa, Dogtownin ghettokaupungissa.

Lords of Dogtownin on ohjannut uusi lupaus elokuvateollisuudelle, nimeltään Catherine Hardwicke. (Aiemmin tunnettu elokuvasta Thirteen) Ei kyllä millään uskoisi tämän olevan vasta hänen toinen ohjauksensa, sillä jälki on vähintään ammattimaista. Luvassa on muun muassa hienoja kamera-ajoja rullalautailijoiden perässä.

Lords of Dogtown on todella mielenkiintoinen elokuva niin dokumenttina kuin draamanakin. Se kertoo siitä kuinka skeittauksesta tuli suosittu urheilumuoto Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Tähän tunnettuun Zephyr-joukkoon (Z-boys) kuuluivat mm. jo legendoiksi nousseet rullalautailijat Stacy Peralta (nykyään tunnettu elokuvaohjaaja), Tony Alva ja Jay Adams. Elokuvassa tapahtuva skeittaaminen tapahtuu kaduilla, kisoissa sekä tyhjissä uima-altaissa. Elokuvan näyttelijät ovat omalla tavallaan omaperäisiä, vaikkeivat he kunnolla massasta erotukaan. Kunnon tunnelmaa luo myös 1970-lukuun mielletty rock-musiikki.

Lords of Dogtownia voi suositella niin rullalautailijoille kuin maallikoillekin.

nimimerkki: Tulikettu

Pisteet: rating 80,000

Tulikettu
Käyttäjä, 5 arvostelua
Arvosteltu: 30.10.2005
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,10
Tiikerikissa
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Elokuvan tiedot

Lords of Dogtown
Lords of Dogtown arvosana 3,76
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
Catherine Hardwicke
Käsikirjoittajat:
Stacy Peralta
Pääosanäyttelijät:
Emile Hirsch, Heath Ledger, Johnny Knoxville, John Robinson, Julio Oscar Mechoso, Nikki Reed, Rebecca De Mornay, Victor Rasuk, William Mapother
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti, espanja