Arvostelu

Kyllä tämän kestonsa ajan hihittelee läpi.

Makoilin kotona sängyllä väsyneenä, ja kaikkia lihaksia särki. Jostain syystä minulla oli päällä jompikumpi Ylen kanavista, vaikken edes seurannut TV:tä sillä hetkellä. Katsahdin ulos ikkunasta, ja kuulin vain kun joku telkkarissa sanoi: "Ohjaus Aleksi Mäkelä." Hm. Hetken mietin mikä tuo nimi oli ja sitten muistin kaksi leffaa: Häjyt ja Pahat Pojat. Varsinkinn Häjyt kolahti kovaa, ollakseen suomifilmi. No, mikäs tämä nyt oli? Nimikin meni ohi, Mutta katsotaas nyt kuitenkin.

Mies astelee jalokiviliikkeeseen ja alkaa kysellä omistajalta ihan tavallisia rikkaan asiakkaan kysymyksiä. Yhtäkkiä sisään juoksee toinen mies, jolla on kommandopipo ja ase. Miehet ryöstävät kaupan yhteistuumin ja juoksevat kolmannen miehen käynnissä pitämään pakoautoon (Aha? Rikosdraamaako?). Sitten asemies ja tämän virolainen tyttöystävä huijaavat korut itselleen ja ajavat Porvooseen. Siellä virolainen naisystävä huijaa korut poikakaveriltaan. Tämä tapahtui vuonna 1988. Sitten siirrytään vuoteen 2000, jolloin tuosta huijatusta miehestä on tullut menestyvä hammaslääkäri. Hän on naimisissa "hieman" ärsyttävän (mutta katsojasta hauskan) naisen kanssa, ja hänellä on kaksi riiviölasta, Tero ja Timo. Mutta Timo haluaa itseäänkin kutsuttavan Teroksi (Aha, komediaa?). Tämä perhe lähtee lomalle Mallorcalle, ja sukka vieköön kukas sieltä kävelee vastaan hotellin siivoojana ellei tuo virolainen huijarityttöystävä? Tästä sitten lähtee käyntiin suomalaisittain ovela, romanttinen rikoskomedia.

Aleksi Mäkelä ohjaa ihan taitavasti. Juha Veijonen on ok roolissaan hammaslääkärimiehenä. Outi Mäenpää todella hyvä hammaslääkärimiehen vaimona, ja Kärt Tomingas ok virolaistyttönä. Samuli Edelmann on huvittava machokokkina. Kässärikin on ihan ok, ja kauniit on maisemat Mallorcalla. Ainiin, ja pitäähän vielä näyttelijöistä mainita myös Tero pojat, jotka ymmärtääkseni ovat Outi Mäenpään omia lapsia. Näin se homma etenee.

Ihan ok leffa, kyllä tämän kestonsa ajan hihittelee läpi vaikkei mikään maailmaa järisyttävä olekaan.

Pisteet: rating 60,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 18.12.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,30
Ilmestyskirja. Nyt
Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama

Elokuvan tiedot

Lomalla
Lomalla arvosana 2,57
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
84 min
Ohjaajat:
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittajat:
Venla Mäkelä
Pääosanäyttelijät:
Juha Veijonen, Kärt Tomingas, Outi Mäenpää, Samuli Edelmann
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi