Arvostelu

Jännitys tihenee loppua kohden.

Linnut lienee Alfred Hitchcockin tunnetuimpia leffoja. Tämä on niitä elokuvia, joista jokainen on varmasti kuullut puhuttavan. Kuuluupa tämä myös Hitchcockin parhaimpiin leffoihin. Tämän jälkeen alkoikin hänen elokuvien taso hieman laskemaan, vaikkei tämänkään jälkeen häneltä huonoja leffoja tullut.

Juoni on melko yksinkertainen, mutta se kyllä nappaa hyvin. Melanie (Hedren) on matkalla erääseen pikkukylään. Siellä alkavat sitten linnut käyttäytymään melko väkivaltaisesti ihmisiä kohtaan.

Kyllä sitä joskus osattiin kauhua tehdä. Kun ennen 1990-lukua tehtyä kauhua vertaa nykyiseen, niin huomaa kyllä laadullisen eron. Tässä ei tunnelmaa yritetä luoda verenvuodatuksella, vaan tunnelmaa kehitetään pikkuhiljaa. Tähän tyyliin kuuluisi kauhua tehdä. Linnuissa tunnelma kehittyy elokuvan edetessä yhä piinaavammaksi. Jännitys säilyy todellakin loppuun asti. Jo lintujen näkyminen ruudulla on karmiva näky. Ne kerääntyvät puhelinjohdoille ja leikkikenttien telineille ja vaikuttaa siltä, että ne vain odottaisivat hyökkäyskäskyä. Jännitys alkaa olemaan jo niin tiheää, että sitä voisi leikata lihaveitsellä. Vaikka elokuvasta löytyykin jännitystä, niin pelottavimmasta päästä tämä ei ole.

Pisteet: rating 80,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 31.07.2006
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna
Yojimbo - onnensoturi
Yojimbo - onnensoturi arvosana 4,36
Yojimbo - onnensoturi

Elokuvan tiedot

Linnut
Linnut arvosana 3,69

Linnut (1963)

Alkuperäinen nimi: The Birds

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1963
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Alfred Hitchcock
Käsikirjoittajat:
Daphne Du Maurier, Evan Hunter
Pääosanäyttelijät:
Jessica Tandy, Rod Taylor, Suzanne Pleshette, Tippi Hedren
Maat:
USA
Kielet:
englanti