Arvostelu

Elokuvan paras anti piile näyttelijätyössä.

Elokuvahan onnistuu siinä, mitä se hakee ja mihin se pyrkii. Eli toisinsanoen, ei sitä voi huonoksikaan haukkua, kun kerran tavoitteet saavutettiin. Romanttiset komediat eivät uppoa jokaiseen katsojaan, mutta mielestäni tämä elokuva on onnistunut tekele kaikin puolin, vaikkakin tosin kliseinen sellainen.

Alex (Will Smith) on lemmentohtori, joka työkseensä auttaa sinkkumiehiä saamaan naisystävän. Alex tapaa henkilön nimeltä Albert Brennaman (Kevin James), joka on ihastunut julkkikseen nimeltä Allegra Cole (Amber Valetta) ja auttaa tätä saamaan kyseisen julkkiksen kainaloon. Samalla Alex kuitenkin kohtaa juorulehden toimittajan, Sara Melas (Eva Mendes), joka on ollut jo pari vuotta ilman miesystävää ja päättänyt pysyä sinkkuna. Kaikki kuitenkin muuttuu kun Sara kohtaa Alexin, mistä alkaakin kliseinen, mutta varsin viihdyttävä romanttinen komedia leppoisan illan viihdyttäjäksi.

Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, koska arvasin jo etukäteen tämän olevan kliseinen ja täysin ennalta-arvattava elokuva. Yllätyin kuitenkin hieman, sillä näyttelijätyö, ohjaus, kuten kaikki muutkin toimivat todella sulavasti. Periaatteessa tälle voisi lätkäistä viisi tähteä, koska Andy Tennant on onnistunut siinä mihin on pyrkinyt. Kliseisyyden ja muutaman pienen virheen takia en voi kuitenkaan antaa viittä tähteä. Tunnelmaan olisi voinut panostaa hieman enemmän toisissa kohdissa. Dialogissa ei ole mitään maata mullistavaa, mutta toimiihan se todella sulavasti joka tapauksessa.

Elokuvan paras anti piilee kuitenkin näyttelijätyössä. Will Smith esittää pääosaroolissaan Alexia ja on onnistunut siinä varsin hyvin omalla hieman koomisella, kuten karsimaattisella tavallaan. Naispuolisen näkökulman elokuvaan antava Eva Mendeskin onnistuu roolissaan vallan mainioisti, ei vain olemalla kaunis, mutta tuomalla tietynlaista lämpöä ja aitoutta sinkkunaisen elämään. Sivuroolissä nähtävä Kevin James onnistuu naurattamaan katsojaa hyvin, vaikkakin osittain häneltä jäin kaipaamaan hieman lisää potkua improvisointiin. Supermalli Amber Valetan roolisuoritus ei ole mikään kummoinen, itseasiassa hieman keskitasoa alempi, mutta onneksi hän ei kuitenkaan ärsytä katsojaa.

Kaikista pienistä virheistään huolimatta, Hitch on vallan mainio mukavan mielen tuova illan viihdyttäjä. Eniten tästä saavat irti varmasti lepposten romanttisten komedia elokuvien ystävät.

Pisteet: rating 70,000

Maximus
Käyttäjä, 64 arvostelua
Arvosteltu: 18.11.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,23
Komisario Palmun erehdys
Puuta, heinää ja muutama vesiperä
Puuta, heinää ja muutama vesiperä arvosana 4,10
Puuta, heinää ja muutama vesiperä
Sideways
Sideways arvosana 3,80
Sideways
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,75
Calamari Union

Elokuvan tiedot

Lemmentohtori
Lemmentohtori arvosana 2,88

Lemmentohtori (2005)

Alkuperäinen nimi: Hitch

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
121 min
Ohjaajat:
Andy Tennant
Käsikirjoittajat:
Kevin Bisch
Pääosanäyttelijät:
Amber Valletta, Eva Mendes, Kevin James, Will Smith
Maat:
USA
Kielet:
englanti