Arvostelu

Ikimuistoinen ja kaunis elokuva, jossa laulukohtauksetkin ovat ihania.

Eräänä iltana päätin tyydyttää nostalgiannälkääni katsomalla suosikki piirrettyjäni lapsuuteni ajoilta. Heti ensimmäisenä siirryin Disney-klassikoiden pariin, johon Leijonakuningas ehdottomasti kuuluu. Heti alkumusiikin pärähdettyä käyntiin kaikki kauniit muistoni kyseisestä elokuvasta valtasivat mieleni. Leijonakuningas on taatusti yksi kauneimmista piirroselokuvista koskaan.

Elokuva kertoo pienestä leijonanpoika-Simbasta, josta on määrä tulla aikuisena Jylhämaan eläinkunnan kuningas. Isänsä kuningas Mufasan johdolla Simba oppii tärkeitä asioita kuninkaana olemisesta ja näyttääpä isäpappa pojalle valtakuntansa rajatkin. Mufasan ilkeä veli Scar on kuitenkin valmis tekemään mitä tahansa saadakseen kruunun itselleen. Näin ollen Scar juonii yhdessä leijonien vihollisten hyeenoiden kanssa raivaavansa sekä Mufasan että Simban tieltään.

Eräänä päivänä Simba joutuukin todistamaan isänsä dramaattisen kuoleman ja Scar onnistuu uskottelemaan Simballe sen olleen pentu-paran syytä. Häpeissään ja murtuneena Simba ottaa ilkeän setänsä neuvosta vaarin ja häipyy Jylhämaasta. Pakomatkallaan pentu tutustuu magnusti Timoniin ja tämän kaveriin pahkasika Pumbaan, jotka opettavat leijonanpojan "talonsa tavoille". Aikuiseksi kasvettuaan Simba kuitenkin ymmärtää, että hänen on palattava Jylhämaahan pelastamaan äitinsä ja laumatoverinsa Scarin hirmuvallan alta...

Leijonakuningas on ikimuistoinen ja kaunis elokuva, jossa laulukohtauksetkin ovat ihania. Ääninäyttely suomeksi dubatussa versiossa on varsin laadukasta ja musiikit ovat mitä hienoimpia. Nostalgiannälkäni on tyydytetty. Vaikka edellisestä katselukerrasta on jo useita vuosia, Leijonakuningas jaksaa viihdyttää ja herkistää edelleen.

Pisteet: rating 100,000

Hukka
Käyttäjä, 52 arvostelua
Arvosteltu: 28.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,09
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink

Elokuvan tiedot

Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24

Leijonakuningas (1994)

Alkuperäinen nimi: The Lion King

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
Rob Minkoff, Roger Allers
Käsikirjoittajat:
Irene Mecchi, Jonathan Roberts
Pääosanäyttelijät:
Ernie Sabella, James Earl Jones, Jeremy Irons, Matthew Broderick, Moira Kelly, Nathan Lane, Robert Guillaume, Rowan Atkinson
Maat:
USA
Kielet:
englanti, swahili, xhosa, zulu