Arvostelu

Ihan kelpo sunnuntaiviihdettä.

Alkuperäinen Leijonakuningas oli aivan mahtava ja syystä klassikko piirretty. Sitten tämä jatko-osa, enpä oikein tiedä mitä tästä sanoisi. Ei tämä ole huono, muttei myöskään kovin hyvä. Kyllä tämä vielä läpi menee, mutta miksikään klassikoksi sitä on turha sanoa.

Elokuva siis alkaa kun edellisessä osassa syntymäseudulleen palannut Simba saa tyttären, joka ristitään Kiaraksi. Isä on uskomattoman ylihuolehtivainen, ja Kiara sitä vastoin luonnollisesti uskomattoman itsepäinen, äiti Nala tyytyy katsomaan vierestä. Ja sitten vihollismaassa alkaa edellisosan pahiksen Scarin ystävä Sira punoa katalia juonia, joissa käyttää poikaansa Kovua. Mutta kun Kiara ja Kovu ystävystyvät, niin siitäkös soppa syntyy.

Juoni ei ole mitenkään omaperäinen, tuntuu että se on tullut käytettyä noin tuhat kertaa. Kyllä se ihan hyvä on, mutta ykkösen omaperäisyys ei oikein pääse esille. Simba tuntuu joissain vaiheissa ärsyttävältä, ja jotenkin ääninäyttelijät eivät tunnu niin loistavilta kuin ykkösessä. Timonin ja Pumban huumori jaksaa yhä naurattaa, ja se pelastaakin leffan huonommalta kuin kaksi ja puoli.

Piirrosjälkikin on ykkösosaa valjumpaa, eikä vaikuta niin tunnelmalliselta. Hahmojen animointi on kyllä onnistunut hyvin, ja taistelukohtaukset ovat myös hienoja. Joissain kohdissa kyllä mennään överiksi. Onneksi lauluja ei kuitenkaan ole liikaa, vaan pääosa on se tarina. Ja kyllä pari laulua kuuntelee mielellään, kun tästä on kyse.

Ihan kelpo sunnuntaiviihdettä. Teos toistaa melkolailla ykkösosaa. Vaikea sanoa, antaisiko tälle kaksi ja puoli vaiko kolme tähteä. Timonin ja Pumban huumorin takia sanotaan kuitenkin että kolme.

Pisteet: rating 60,000

vomppa_98
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 14.02.2008
Katsottu: Kotona

Ihastuttavat laulut pitävät jatko-osan voimaa yllä.

Ihastuttavat laulut pitävät jatko-osan voimaa yllä.

BonnieJaClyde 01.08.2012

rating 50,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union

Elokuvan tiedot

Leijonakuningas 2: Jylhäkallion ylpeys
Leijonakuningas 2: Jylhäkallion ylpeys arvosana 3,11

Leijonakuningas 2: Jylhäkallion ylpeys (1998)

Alkuperäinen nimi: The Lion King 2: Simba's Pride

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
82 min
Ohjaajat:
Darrell Rooney, Rob LaDuca
Käsikirjoittajat:
Cindy Marcus, Flip Kobler
Pääosanäyttelijät:
Ernie Sabella, Jason Marsden, Matthew Broderick, Michelle Horn, Moira Kelly, Nathan Lane, Neve Campbell, Pepe Ahlqvist, Robert Guillaume, Ryan O'Donohue, Suzanne Pleshette
Maat:
USA
Kielet:
englanti