Arvostelu

Viihdyttävää äijämeininkiä, joka uppoaa itseeni kuin veitsi kuumaan voihin.

Laittomien katutappelujen veteraani Philo (Clint Eastwood) päättää lopettaa tappelu-uransa ja antaa entistä enemmän aikaa tyttöystävälleen. Philo saa kuitenkin houkuttelevan työtarjouksen itseltään mafialta ja niinpä Philo aikoo otella vielä kerran. Läheiset takovat kuitenkin hänen päähänsä järkeä ja saavat Philon toisiin ajatuksiin. Mafia ei katso tätä hyvällä sillä tulevaan otteluun on satsattu, joten he päättävätkin ottaa Philon naisystävän panttivangiksi. Niinpä Philo lähtee apinansa Clyden kanssa taas tien päälle.

Vuonna 1978 valmistunut Mies San Fernandosta oli Clintin yritys tehdä komediaa ja kohtuullisen hyvä yritys olikin. Elokuva oli ihan leppoisa komedia ja valtava menestys lippuluukuilla joten jatkoahan elokuvalle tietenkin piti pukata. Jatko-osa Lällärit lakoon ei eroa kovinkaan paljoa edeltäjästään mutta elokuva on kuitenkin hitusen hauskempi kuin edeltäjänsä. Söpölle Clyde-orangille on annettu enemmän liikkumistilaa joka on hyvä asia mikäli apinahuumori (apina tekee tarpeensa poliisiautoon, ryyppää baarissa) puree.

Kokonaisuutena Lällärit lakoon on viihdyttävää äijämeininkiä, joka uppoaa itseeni kuin veitsi kuumaan voihin. Nyrkit heiluu, kalja virtaa, apina ryyppää. Mitä muulta hyvältä elokuvalta voikaan toivoa?

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 70,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 04.08.2005
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Taistelija
Taistelija arvosana 4,23
Taistelija
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

Lällärit lakoon
Lällärit lakoon arvosana 3,15

Lällärit lakoon (1980)

Alkuperäinen nimi: Any Which Way You Can

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1980
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Buddy Van Horn
Käsikirjoittajat:
Stanford Sherman
Pääosanäyttelijät:
Barry Corbin, Clint Eastwood, Geoffrey Lewis, Harry Guardino, John Quade, Michael Cavanaugh, Ruth Gordon, Sondra Locke, William Smith
Maat:
USA