Arvostelu

Tapahtumat virtaavat eteenpäin liiankin odotetunlaisesti.

Lain pyöveli eli Q & A luo jatkumoa Sidney Lumetin New Yorkiin sijoittuville tarinoille, joissa mukana on selkeästi hänen jo aiemmin käyttämiä teemoja kuten homotransuja ja pahoja poliiseja.

Edwin Torresin romaaniin perustuva elokuva kertoo kokeneesta ja tunnetusti kovaotteisesta poliisista (Nick Nolte), joka ampuu puertoricolaisen pahiksen yön sekavina hetkinä. Tästä alkaakin sisäinen tutkina Timohty Huttonin esittämän lakimiehen ja entisen poliisin johtamana. Ja pian selviää, ettei kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa.

Q & A ei hyvästä ideastaan huolimatta ole järin syvällinen leffa. Tarinan kuljetus menee aina sieltä missä aita on matalin. Tarkkaavaisuutta katsojalta tosin paikoitellen vaaditaan, mutta loppujen lopuksi tapahtumat virtaavat eteenpäin liiankin odotetunlaisesti.

Parasta Q & A:ssa on näyttelytyö, se nimittäin on vankalla pohjalla, ja Sopranos-faneille on varmasti mieluisaa nähdä sivuosassa esiintyvä Dominic Chianese. Musiikki elokuvassa ei oikein ole mistään kotoisin, se ainakin on suoraan sanottava. Vähän halvalta haiskahtava tämä teos kieltämättä on, mutta ei läpeensä mätä. Eräässä mielessä tätä voisi pitää Lumetin ohjaaman ja Al Pacinon tähdittämän Serpicon serkkuna.

Pisteet: rating 40,000

michelangelo
Käyttäjä, 80 arvostelua
Arvosteltu: 03.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,30
Ilmestyskirja. Nyt
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club

Elokuvan tiedot

Lain pyöveli
Lain pyöveli arvosana 2,43

Lain pyöveli (1990)

Alkuperäinen nimi: Q & A

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
128 min
Ohjaajat:
Sidney Lumet
Käsikirjoittajat:
Edwin Torres, Sidney Lumet
Pääosanäyttelijät:
Armand Assante, Charles S. Dutton, Jenny Lumet, Lee Richardson (I), Luis Guzmán, Nick Nolte, Patrick O'Neal (I), Timothy Hutton
Maat:
USA
Kielet:
englanti