Pistejakauma

2%

2%

5%

8%

13%

35%

11%

14%

5%

6%

Pisteytykset

rating 100,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 100,000

Ladattu ase 1 on kestävä muistutus siitä, miksi en koskaan ruvennut elokuvakriitikoksi: joko menettäisin sen pienenkin hippusen uskottavuutta, mitä kellään kriitikolla on, myöntämällä, että Ladattu ase on yksi lempileffojani, tai sitten pettäisin itseäni vähättelemällä sen arvoa.
Samaan hengenvetoon voinee todeta, että onneksi en alkanut komediakirjoittajaksi, sillä ilman syytä räjähtävät polkupyörät on just, eikä melkein, sellainen vitsi, minkä keksisin parodioidessani kovasti rakastamaani toimintaelokuvan genreä. Se taas voi johtua siitä, että leffa on jostain kymmenvuotiaasta saakka kaivautunut sisälle syvimpään ytimeeni ja jäänyt kasvamaan sinne osaksi perimmäistä minääni. Jos ikinä saan lapsia, se on heillä geeneissä.
Kaikkein selkeimmin tässä jatketaan Zuckerin veljesten ja Jim Abrahamsin perinnettä - joku voisi moittia, että kopioinnin rajamailla - verbaalisine väärinkäsityksineen ja parodioineen, mutta aika paljon näin toisaalta myös Simpsoneista tarttunutta nopeutta, hahmojen altistumista vähintään kerran vahingonilolle ja tarttumista hetkiin, joita pitäisi muuten itsestäänselvinä. Yksi piirre, minkä Ladattu ase näyttää Simpsoneiden kanssa jakavan niin ikään on se, että vaikka tapahtumat olisivat kuinka hölmöjä, pokeri pysyy. Varsinkin musiikissa. Saksofonin kyllästämä päätunnari olisi kotonaan missä tahansa vakavassakin poliisileffassa. Itselleni se on täydellinen teleportti Suomen matalista metiköistä maailmoihin, joita ei ole kuin unelmissa.

Pelimies
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava parodia Tappava ase-leffoista ja monesta muustakon leffasta. Paljob sai nauraa ja bongnata tuttuja naamoja. Yksi 90-hauskimpia komedioita.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

anzki87
Käyttäjä

rating 100,000

Chukki
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Ladattu ase 1
Ladattu ase 1 arvosana 3,27

Ladattu ase 1 (1993)

Alkuperäinen nimi: National Lampoon's Loaded Weapon 1

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
83 min
Ohjaajat:
Gene Quintano
Käsikirjoittajat:
Don Holley, Gene Quintano
Pääosanäyttelijät:
Bill Nunn, Charlie Sheen, Denise Richards, Denis Leary, Emilio Estevez, F. Murray Abraham, Jon Lovitz, Phil Hartman, Samuel L. Jackson, Tim Curry, William Shatner
Maat:
USA
Kielet:
englanti