Arvostelu

Onnistuneinta on musiikkiraita, käsikirjoitus ja näytteijöiden välinen vahva kemia.

Kuutamolla leffa on jo monessa lehtiarvostelussa ja kolumnissa ehditty nimetä "suomen bridgetjonesiksi". Eli virheitä tekevä, inhimillinen ja samaistuttava ns. tavallinen sinkku (Minna Haapkylä) nainen etsii itseään ja rakkautta täysin vääristä paikoista ja sitten luulee sen löytäneensä eteen tulleesta komistuksesta (Peter Franzen) mutta joka sitten ei olekkaan Se Oikea. Niinpä niin. Mutta minä en niin rohkeasti sanoisi että tätä ihan heti alkaisi vertaamaan Bridget Jonesiin. Tottakai samanlaisuuksia on mutta selkeimmän eron tekee kuitenkin se että kyseinen britti vastine on elokuvana huomattavasti kevyempi.

Vaikka ei myöskään Kuutamolla mikään uskomattovan vakava elämänoppitunti elokuva olekkaan siinä käsitellään hyvin vakavia aiheita. Rakkaus ja rakkaudettomuus. Oman paikkansa etsiminen yhteiskunnasta. Yksinäisyys ja sielunkumppanin etsiminen. Ja tietysti seksi. Elokuva on onnistunut joskaan ei mikään mestariteos. Huomattavasti kehittyneenpi kuin ohjaajan edellinen Levottomat jossa niinikään katseltiin kaksi tuntia kun kauniit ihmiset nussii. Kuutamolla on syvällisempi, eheämpi, mietiskelevämpi ja kypsempi. Eli Louhimiehelle taputuksia.

On hienoa nähdä että ohjaaja kehittyy niin henkilöohjaajana että tarinankertojana ajan myötä. On tärkeää että hahmojen kohtalosta oikeasti välittää ja tarinassa on joku mikä kouraisee. Ilman tunnereaktiota ei ole mitään. On vain kaunista pintaa. Jota tietysti leffassa onkin mutta ei liikaa. Eli jos haluaa katsella noin kaksi tuntia viihdyttävää mutta koskettavaa ihmissuhdedraamaa ja vakuuttavia kukkaan puhjenneita suomalaisia näyttelijöitä Kuutamolla leffa on sinulle.

"Rakkaus menee syvälle mutta seksiin tarvitaan vain muutama sentti"

Pisteet: rating 80,000

carpe diem
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 22.05.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Kuutamolla
Kuutamolla arvosana 3,03
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
114 min
Ohjaajat:
Aku Louhimies
Käsikirjoittajat:
Katja Kallio
Pääosanäyttelijät:
Anna-Leena Härkönen, Laura Malmivaara, Matti Ristinen, Minna Haapkylä, Peter Franzén, Pirkko Saisio
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi