Arvostelu

Kummeli-ryhmän alamäki alkaa viimeistään tästä.

Pertti "Pera" Järvelä (Heikki Silvennoinen) on epärehellinen pikkuhuijari, joka tienaa elantonsa huijaamalla ja laulamalla. Peran bändiin kuuluvat lisäksi Anssi "Spude" (Heikki Vihinen) ja Pasi "Japa" (Timo Kahilainen), ja kaikki kolme asuvat Keijon (Aake Kalliala) yläkerrassa vuokralla. Kun Peran tyttären Anniinan (Mervi Takatalo) taitoluisteluryhmä on lähdössä Kanadaan, ja matkarahaa pitäisi olla kuusi tonnia, täytyy Peran miettiä uusi keino hankkia rahaa. Sellaista rahasummaa ei nimittäin pikkuhuijauksella hankita. Siispä Pera tarjoutuu Sepon (Heikki Hela), joka muuten on Jehovantodistaja, firmaan töihin varastomieheksi.

Kummelin Jackpot tarjoaa tyypillisiä Kummeli-vitsejä, eli paljon sekoilua hauskoilla ja ei niin hauskoilla äänillä ja murteilla, muutamilla osumilla ja lukuisilla hudeilla. Nämä muutamat osumat onnistuvat luomaan pieniä hymähdyksiä vielä kolmannellakin katselukerralla. Vitseistä löytyy myös viittauksia alkuperäiseen Kummelin TV-sarjaan, kuten esimerkiksi legendaksi muodostuneiden repliikkien (esim. Kyllä lähtee!) lausumisia. Ihme kyllä, Kummelien vitsit toimivat aivan yhtä hyvin juonellisessa elokuvassa kuin sarjassakin.

Näyttelijöinä hilluvat samat vanhat Kummeli-kasvot. Tosin Heikki Silvennoisen hahmoa näytetään muita enemmän, ja koko homma ei toimi, kun hahmo ei ole edes hauska. On kuitenkin pakko nostaa hattua Sivlennoisen yrittämisestä. Kahilaisen taso on jo huomattavasti laskenut, eikä äijä onnistu saamaan aikaan minkäänlaisia hymähdyksiä. Heikki Vihinen on esiintynyt Kummelin sketseissä yleensä hauskasti puhuvana ja vähä-älyisenä hyypiönä, ja näin on nytkin - ja hyvä niin. Hela sopii Jehovantodistajan rooliin täydellisesti. Hänen "voi voi" -lausahduksensa tuovat hymyn vireen huulille. Sivurooleissa hyppelehtivät Mikko Kivinen, Aake Kalliala ja monet muut tutut suomalaiset kasvot.

Kokonaisuudessaan Kummelin Jackpot on huonoin Kummeli -elokuva, joka onnistuu luomaan pienimuotoisia hymähdyksiä. Kummeli-ryhmän alamäki alkaa viimeistään tästä.

Pisteet: rating 40,000

MiiCa
Käyttäjä, 78 arvostelua
Arvosteltu: 20.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,27
Chaplinin poika
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia arvosana 3,97
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump

Elokuvan tiedot

Kummelin Jackpot
Kummelin Jackpot arvosana 3,33